Publiserte artikler

European League 2013

I dag spilles denne sesongens første kamper i European League. Det er mennenes pulje A som åpner turneringen en dag før de neste lagene setter i gang. I klassen for menn deltar i år tolv lag, fordelt på tre puljer, mens kvinnene har to puljer med fire lag i hver. Turneringen avvikles ved at de fire lagene i hver pulje samles en gang i hvert land i puljen der de spiller alle mot alle. Dermed vil i alt tolv kamper avgjøre hvilke fire lag som går til den avsluttende final four. Denne spilles i Tyrkia for mennene, i Bulgaria for kvinnene, begge steder 13.-14. juli.

Et par nyheter skal testes i European League denne gangen etter ønske fra FIVB. For det første spilles settene til 21 poeng i stedet for 25 (vi har ikke greid å finne hva som skjer i et eventuelt avgjørende, 15 eller 21). Det blir bare en teknisk time out pr. set, når første lag når 12 poeng. Trenerne har som før to ekstra time outs tilgjengelige.

Puljene ser slik ut:
Menn
Pulje A:
Belgia, Danmark, Slovakia, Østerrike
Pulje B: Montenegro, Spania, Tsjekkia, Ungarn
Pulje C: Hviterussland, Israel, Kroatia, Tyrkia
Kvinner
Pulje A:
Bulgaria, Romania, Tyrkia, Ungarn
Pulje B: Belgia, Israel, Serbia, Tyrkia

Det er som nevnt pulje A hos mennene som innleder. Kampene spilles i Wien, og den første kampen er Danmark-Slovakia kl. 17:30. Kampen Belgia-Østerrike kl. 19:30 vises på laola1.tv. Neste helg vil kampene i pulje A spilles i Slagelse i Danmark 20.-22. juni. Du finner kampopplysningene om European Leage her. Du kan også lese hva danskene skriver om European League her.

Kommentarer (3)