Publiserte artikler

EM-lagene klare

I helgen ble det klart hvilke seks lag som fyller opp de ledige plassene til høstens EM. Tolv lag har spilt borte-hjemmekamper i tredje runde for å avgjøre hvilke tre ekstra kvinnelag som skal delta i mesterskapsavslutningen i Sveits og Tyskland 6.-14. september, og hvilke tre lag som tar de tre siste plassene i Danmark-Polen-mesterskapet 20.-29. september. Det ble ekstra spenning i flere av oppgjørene i det hele fire av de seks plassene ble avgjort med golden set. Ett av lagene som måtte se sluttspillplassen i Danmark forsvinne, var Norges overmenn i de nylig avholdte VM-kvalifiseringskampene i Sverige, Hellas. Hellas tapte 0-3 på hjemmebane mot Belgia forrige helg. Lørdag slo de Belgia i Kortrijk 3-2, og dermed skulle det hele avgjøres i golden set. Her trakk Belgia det lengste strået med 15-12, og de går dermed inn i Danmarks pulje i EM.

Også oppgjøret Latvia-Tyrkia måtte avgjøres på denne måten etter at lagene hadde vunnet hver sin kamp. Her ble Tyrkia sterkest med 15-10. I det siste herreoppgjøret vant Slovenia begge kampene mot Kroatia.

Hos kvinnene måtte Frankrike ha golden set mot Ukraina (15-11) for å gå videre, det samme måtte Hviterussland mot Slovakia (16-14), mens Tsjekkia vant begge kampene mot Slovakia. Du finner flere detaljer her.

De endelige puljene for EM-sluttspillene ser dermed slik ut:
Kvinner
Pulje A (i Halle)

Tyskland
Nederland
Spania
Tyrkia
Pulje B (i Zürich)
Belgia
Frankrike
Italia
Sveits
Pulje C (i Dresden)
Aserbajdsjan
Hviterussland
Kroatia
Russland
Pulje D (i Schwerin)
Bulgaria
Polen
Serbia
Tsjekkia
Menn
Pulje A (i Odense)

Belgia
Danmark
Hviterussland
Italia
Pulje B (i Gdansk)
Frankrike
Polen
Slovakia
Tyrkia
Pulje C (i Herning)
Finland
Nederland
Serbia
Slovenia
Pulje D (i Gdynia)
Bulgaria
Russland
Tsjekkia
Tyskland

Hjemmesiden til kvinnenes mesterskap finner du her, mennenes her.

Legg igjen en kommentar