Publiserte artikler

Både og i sanden

Hendrik Mol angriper mot Alex Jones fra USA. Foto: FIVB

Det har gått både opp og ned for de norske sandvolleyballspillerne som er ute i verden. I CEVs satellitturnering i franske Montpellier har Morten Kvamsdal og Øivind Hordvik vunnet sin kamp i kvalifiseringen mot Kavalenka-Zharykau fra Hviterussland med 3-0 (11-9, 11-9, 14-12) og er dermed klare for morgendagens hovedrunde. Like heldige/dyktige var ikke de to andre lagene som spilte kvalifisering i dag. Runar Torsvik Sannarnes og Andreas Takvam tapte sin første og eneste kamp mot finnene Haavisto-Vahela med 2-3 (8-11, 3-11, 15-13, 11-6, 9-11), og Janne Kongshavn-Benedicte Maaseide tapte for Sarpaux-De Vathaire fra Frankrike med 1-3 (11-4, 10-12, 6-11, 8-11). Dermed blir Janne Pedersen og Cindy Treland eneste norske kvinnelag i hovedrunden, om da ikke lag trekker seg og de blir med som lucky loser.

På bakgrunn av dagens kamper, ser det ut til at det nye systemet med at kampene spilles best av fem sett til 11 poeng fører til generelt kortere oppgjør. Om det er det som er ønsket fra CEVs side er ikke godt å vite, vi får se hva resultatet av evalueringen etterpå blir.

I VM U23 har Irmelin Torsvik Sannarnes og Ane Guro Tveit Hjortland tapt begge sine kamper i dag med 0-2. Først for litauerne Dumbauskaite-Povilaityte med 17-21, 16-21, deretter for Paszek-Kociolek fra Polen med 15-21, 16-21. Men siden det bare er puljefirerne som blir slått ut etter puljespillet, og det bare er tre lag i de norske jentenes pulje, blir det eliminasjonsspill på dem i morgen.

De norske guttene har spilt en kamp hver i dag, de to siste puljekampene går i morgen. Begge lagene må være fornøyde med dagens innsats. Lars Retterholt og Hendrik Mol slo Jones-Stevenson fra USA 2-0 (21-14, 21-16) i formiddag, mens Svein Solhaug og Daniel Bergerud også har vunnet sin kamp i dag. Resultatet mot Kissling, G.-Gerson fra Sveits ble 2-1 (15-21, 21-16, 15-13). Mulighetene for å gå videre til eliminasjonsspillet skulle derfor være gode for begge lagene.

Legg igjen en kommentar