Publiserte artikler

Sandvolleynytt

Dessverre ferdigspilt i Polen for Retterholt-Mol. Foto: FIVB

VM U23
Verdensmesterskapet i sandvolleyball for spillere født 1991 og senere, er nå i gang i Myslowice i Polen. Det var i dag klart at hovedrundeplassene ikke ville være fylt opp fra alle kontinentene. Det har blant annet gitt Irmelin Torsvik Sannarnes og Ane Guro Tveit Hjortland innpass i hovedrunden. FIVB valgte å fylle opp fem av de ti ledige plassene i hovedrunden for jenter med lag fra de fem høyest rangerte landene som ikke allerede hadde plass, og Norge var et av disse. Du kan lese mer her.

For de resterende ledige plassene både i jente- og gutteklassen spilles det kvalifiseringsturnering, og to norske guttelag har allerede vært i sving. Lars Retterholt og Hendrik Mol måtte ut i den eneste kampen i første runde. Motstandere var kroatene Mate-Dellorco. Det endte med norsk seier 2-0 (22-20, 21-16). I neste runde gikk det imidlertid ikke like godt, Hatcher-Kalmbach fra USA ble for sterke og vant 2-0 (21-19, 21-12). Dermed er det ferdigspilt for Retterholt-Mol. Det andre norske laget, Svein Solhaug-Daniel Bergerud, gikk direkte til andre runde. De fikk en hard kamp mot Trojan-Vana fra Tsjekkia, men de norske guttene halte seieren i land med 2-1 (21-14, 20-22, 15-11). I tredje og avgjørende runde skal de så møte laget som slo ut Retterholt-Mol. Kampen går kl. 17:00, og vi krysser fingrene for de norske. Resultatene finner du her.

Ingen norske jentelag skal gjennom kvalifisering. NVBF har ellers et innlegg om landslagsaktiviteten for de yngste på sine hjemmesider. Det står imidlertid ingen ting der om hvem som trener og følger lagene i VM U23, og heller ikke VM U21 i Kroatia senere i juni. Vi kan vel anta at det er enten landslagssjef for sandvolleyball Eskil Holtan eller juniorlandslagssjef Magnus Borge Johansen. Innlegget finner du her.

CEV Satelitt
Det har skjedd forandringer på deltakelsen i Montpellier siden vi meldte om denne turneringen. Horrem-Eithun har meldt seg av, men det er likevel fire norske lag som deltar. Andreas Takvam og Runar Torsvik Sannarnes fikk nemlig i går beskjed om at flere forfall hadde ført til at de har rykket opp fra reservelisten og nå er inne i kvalifiseringsturneringen. Flybilletter måtte ordnes i all hast, dermed er de klar til kvalifiseringskampene starter i morgen, sammen med det andre norske herreparet, Øivind Hordvik og Morten Kvamsdal. Hos jentene er det uforandret: Treland-Pedersen er klare for hovedrunden, Kongshavn-Maaseide for kvalifisering.

Som vi har meldt tidlligere, testes et nytt tellesystem i Montpellier. Det spilles best av fem sett, og settene går til 11 poeng. Les melding fra CEV her. Resultatene fra Montpellier kommer her for mennene, her for kvinnene.

Legg igjen en kommentar