Publiserte artikler

VM-nyskapning

Mens NVBF begrenser muligheten for aktiv volleyball for spillerne som har rundet 20 år, blant annet ved å legge ned NM U21 innendørs, satser det internasjonale forbundet, FIVB, på å øke utbredelsen av idretten som allerede er verdens største, volleyball. Nytt av året er innføringen av VM i sandvolleyball for spillere født 1991 og senere, VM U23. Dette mesterskapet for de yngste sandvolleyballspillerne kommer i tillegg til VM U19, som har vært avviklet 11 ganger, og VM U21, som skal ha sin 13. utgave i år. Alle mesterskapene avvikles på samme måte. Det spilles en hovedturnering med 32 lag i hver klasse. Disse deles opp i åtte firelagspuljer som spiller alle mot alle. Etter puljespillet går 24 lag videre til singel eliminasjon. De 32 lagene i hver klasse blir funnet ved at hvert av de fem kontinentale forbundene har seks plasser hver. De to siste plassene går til arrangørene. Dersom noen av kontinentene ikke greier å fylle opp sine plasser, kan andre lag kvalifisere seg gjennom en turnering som går dagen før.

Årets nyhet i sandvolleyball, VM U23, starter allerede i morgen med kvalifiseringsturnering. Siden det i utgangspunktet bare er seks lag fra CEV som får plass, sier det seg selv at det ikke er plass til så mange norske. Vi har ikke funnet noe informasjon om dette på NVBFs sider, men etter det vi forstår, har Norge imidlertid meldt på tre lag. Av disse har Irmelin Torsvik Sannarnes og Ane Guro Tveit Hjortland fått en av Europas plasser i hovedrunden, mens de to guttelagene, Svein Solhaug-Daniel Bergerud og Lars Retterholt-Hendrik Mol, begge ser ut til å måtte i kvalifisering for å få en eventuell hovedrundeplass.

VM U23 spilles i Myslowice i Polen, og det tekniske møtet i kveld vil avgjøre hvordan kvalifiseringsturneringen i morgen vil se ut. David Cox er forøvrig FIVBs dommerdelegat. Du finner FIVBs side om mesterskapet her.

Legg igjen en kommentar