Publiserte artikler

Sandvolleytest

Denne uken er det en satellitturnering i sandvolleyball i Montpellier i Frankrike. Satellitturneringene er åpne for de lagene som ikke tilhører de for mennene 96 høyest rankete og de 64 høyeste på rankingen hos kvinnene. Turneringen i Montpellier er både for kvinner og menn. I hovedrunden, som spilles med dobbel eliminasjon, spiller 16 lag. Åtte av disse kommer fra kvalifiseringen, som spilles med enkel eliminasjon. Kvalifiseringen starter torsdag både hos kvinnene og mennene, med hovedrundestart fredag.

Fire norske lag står oppført på deltakerlisten pr. i dag, to av hvert kjønn. Både Iver Horrem-Geir Eithun og Janne Pedersen-Cindy Treland har fått plass direkte i hovedrunden, mens Øivind Hordvik-Morten Kvamsdal og Janne Kongshavn-Benedicte Maaseide må ut i kvalifisering.

Det som ellers er spesielt med denne turneringen, er at CEV vil teste ut et nytt poengtellingssystem i den hensikt å gjøre sandvolleyball mer attraktivt for tilskuere, mediene og TV. Følgende nye regler vil gjelde i Montpellier:
– Kampene spilles best av fem sett
– Settene spilles til 11 poeng, må vinnes med 2 poeng
– Sidebytte ved hvert sjuende poeng
– Maksimalt 3 time outs pr. lag og kamp, maksimalt 1 time out pr. lag og sett

CEVs hjemmeside for turneringen finner du her.

Legg igjen en kommentar