Publiserte artikler

Seier og tap i Brasil

Geir Eithun i blokk mot tyske Jonathan Erdmann i Brasil. Foto: FIVB

Første spilledag for Geir Eithun og Iver Horrem i World Cup-finalen i Brasil ga en seier og et tap. Første motstander var de sterke tyskerne Erdmann-Matysik, seedet som nr. 2 i Norges pulje. Tyskerne viste seg best også denne gang og vant 2-0 (21-17, 21-16). I kampen deretter, mot Williams-Fredericks fra Sør-Afrika, hadde imidlertid Horrem-Eithun full kontroll og vant 2-1 (21-15, 21-14).

I de to kampene som gjenstår i puljespillet, møter de to norske først Gibb-Patterson fra USA kl. 15:00, deretter Saxton-Schalk fra Canada kl. 17:30. Begge motstanderne har vunnet og tapt hver sin kamp, så mulighetene for å gå til morgendagens semifinale er absolutt til stede for Horrem-Eithun.

I kvinneklassen er de ferdig med puljespillet, og puljevinnere ble Antonelli-Talita fra Brasil og Ross-Kessy fra USA. I semifinalene i dag møter disse henholdsvis Bawden-Clancy fra Australia kl. 19:30 og Holtwick-Semmler fra Tyskland kl. 18:30. Du finner resultater og annet stoff fra World Cup her.

Vi kan ellers nevne at i den europeiske turneringen Baden Masters er ingen norske lag med til hovedrunden. De siste som hadde mulighet, Janne Kongshavn og Cindy Treland, måtte se seg beseiret i den avgjørende kvalifiseringskampen av russerne Motrich-Prokopeva med 0-2 (19-21, 12-21). Resultater fra hovedrunden finner du her.

Legg igjen en kommentar