Publiserte artikler

Vant siste

Yngve Sundfjord fikk prisen som Norges beste spiller totalt sett. Foto: Robert Boman

Norge avsluttet innsatsen i VM-turneringen i Halmstad med å slå Island 3-0 (25-13, 25-16, 25-14). Dermed ble Norge nr. 3 i turneringen på samme poeng som Sverige, men rangert etter fordi Sverige hadde vunnet flere kamper. Hellas vant puljen etter å ha slått Sverige 3-0 (25-21, 25-21, 25-22) og går direkte til tredje runde i kvalifiseringen i januar, mens Sverige må forsøke å kome dit via andre kvalifiseringsrunde i oktober. Island kom altså sist.

Trener Scott Olsen hadde endret en del på Norges lag til kampen mot Island i forhold til de to foregående kampene. Yngve Sundfjord var fortsatt libero, og midtspiller Kristian Mjelde Bjelland spilte også denne kampen. Men Jonas Kvalen var ny opplegger, Lars Martin Kaasa tok den andre midtplassen, Ask Helland-Hansen spilte diagonal, Jon Arnesen hadde den ene kantplassen, mens Lars Fredrik Tvinde og Ørjan Siljander delte på den andre. Island spilte sin beste kamp i turneringen, men de norske spillerne slapp dem aldri til. Spillet til Norge var gjerrig og solid med visse unntak på serve, så det var aldri noen tvil om hvor seieren ville gå.

Du kan lese referat fra landslagstrener Scott Olsen her. Det svenske volleyballforbundet skriver dette, og CEVs referat finner du her. Kampstatistikken ligger her. Du kan også finne oversikt over hvem som har tatt flest poeng i alle de sju VM-puljene totalt her.

Legg igjen en kommentar