Publiserte artikler

Siste VM-kamp

I dag kl. 15 spiller Norge sin siste kamp i denne VM-syklusen. Etter som laget har tapt sine to første kamper i kvalifiseringsrunden i Halmstad, er laget sjanseløset på å ta seg til VM-sluttspillet i Polen neste år. Dermed er mesterskapet i 2018 neste VM-mulighet. Men det finnes andre utfordringer før det. Det er EM i 2015 og 2017, og OL i Brasil i 2016 frister også.

Så dagens oppgjør mot Island avgjør bare hvem som blir nr. 3 og 4 i puljen. Motstander Island er ikke et lag Norge har møtt i de senere årene. Vi må faktisk helt tilbake til 1986 for å finne siste møte mellom de to lagene. Dette skyldes hovedsaklig at Island sjelden har deltatt i de store mesterskapene, dette er faktisk første gang de deltar i VM. De spiller imidlertid ofte landskamper, men da som en av Small Nations i CEV.

Norges møter med Island skjedde hovedsaklig i Nordisk mesterskap, men dette har ikke blitt arrangert etter 2004, og enten var ikke Island med, eller så var de to landene i forskjellige puljer. Det kan ellers bemerkes at Norge var Islands første landskampmotstander. Det skjedde i 1974 i Akureyri. Norge vant 3-0, og dagen etter, i Reykjavik, ble det 3-1 til Norge. En liten kuriositet i sammenhengen er at Norges assistenttrener den gangen er assistenttrener også ved dagens kamp.

På bakgrunn av det lagene har vist her i Halmstad hittil, må Norge sies å være klare favoritter. Men islendingene spiller med stor innsats og gjør en del gode ting inn imellom. Så klarer de å luke vekk en del feil, samtidig som de norske slipper seg ned noen hakk, kan det fort komme en overraskelse. Vi tror likevel trener Scott Olsen vil spare noen av de spillerne som er brukt mest hittil og gi spilletid til de som bare har hatt sporadiske innhopp.

Kampen vil bli streamet som vanlig på Volleykanalen, link hit. Du kan også følge poengstillingen live hos CEV her.

Hvem som blir nr. 1 og 2 i puljen avgjøres når Sverige og Hellas møtes kl. 18. Vinneren går direkte til tredje runde av kvalifiseringen i januar, mens taperen blr nr. 2 og må spille andre runde i oktober for å kunne komme seg til tredje runde.

Legg igjen en kommentar