Publiserte artikler

Norge slått ut av VM

Det norske laget gjorde en heroisk innsats også i dagens kamp i første runde av VM-kvalifiseringen i Halmstad. Men dessverre ble motstanderne Sverige, med Marcus Nilsson i spissen, for sterke i det avgjørende settet, og Norge måtte dermed, som i går mot Hellas, tåle tap 2-3 (17-25, 25-23, 21-25, 30-28, 15-9).

Trener Scott Olsen hadde endret litt på laget i forhold til i går. Mathias Loftesnes ble flyttet på diagonal, mens Ørjan Siljander overtok hans kantplass. Resten av laget var som mot Hellas: libero Yngve Sundfjord, Lars Fredrik Tvinde som andre kantspiller, midtene Rune Berg og Kristian Mjelde Bjelland, samt lagets kaptein og dagens MVP, Kåre Helvik Morken som vanlig opplegger.

Som i går var de norske spillerne for passive fra start og lot Sverige få for lett spill. Da laget først begynte å sette seg, var det for sent, og Sverige tok settet komfortabelt. Resten av kampen ble imidlertid jevn og spennende og en flott opplevelse for det 1.100 store publikummet. Stor dramatikk ble det også underveis, spesielt i det fjerde settet med gule kort, feil spillere på banen og underlige dommeravgjørelser.

Da det fjerde settet gikk til Norge, var det mange som ventet en knekk på svensk side. Det var imidlertid da Marcus Nilsson viste sin klasse. Sverige lot ham starte på serve for første gang i kampen, og han svarte med å gi Sverige to kjappe poeng. Etter det hentet de norske spillerne seg aldri helt inn. Det ble forsøkt for mye på serve med feil som resultat, og dermed kunne Sverige med solid spill hente settet hjem, selv om de norske spillerne aldri ga opp.

Referat fra kampen kan du lese her og her, statistikk fra kampen her.

Norge har nå 2 poeng i konkurransen, og kan med seier mot Island i morgen komme opp i 5. Sverige og Hellas har begge 5, og vinner det ene laget 3-0 eller 3-1, ender vinneren på 8, mens det andre fortsatt har 5. Imidlertid vil dette laget gå foran Norge på tabellen på grunn av flere seire. Dermed blir Norge i beste fall nr. 3 og utslått, etter som bare de to beste lagene går videre.

Legg igjen en kommentar