Publiserte artikler

Overgangsmarkedet

Nikola Grbic flytter fra Italia til Tyrkia

Det har ikke skjedd så store bevegelser blant norske spillere etter serieslutt når det gjelder å skifte klubb. I de store ligaene er det imidlertid start på høysesongen. Rykter florerer og noen vesentlige overganger bekreftes. Volleynytt må tilstå at vi ikke har så god informasjon om hva som skjer i de viktigste kvinneligaene, men siden vi har en Bergensfødt verdensstjerne, må vi nevne at Christina Bauer, med norsk mor og tidligere fransk Ulrikenspiller som far, til neste sesong ikke spiller for italienske Yamamay Busto Arsizio, der hun har vært kaptein, men i stedet drar til Tyrkia, der hun vil inngå i stjernelaget til «de gule englene» Fenerbahce, som blant andre også har Fernanda Garay, Alisha Glass, Aneta Havlickova og Derya Çayırgan i sine rekker.

Når det gjelder mennenes overganger, er det store forflytninger i den russiske ligaen. Ural Ufa, som Nyborg spilte mot i europacup, ble nr. 2 i mesterskapet, og er dermed klar for Champions League neste sesong. Likevel forsvinner mange av de viktigste spillerne. Oppleggeren Miguel Falasca blir trener for Skra Bełchatów i Polen, den brasilianske diagonalen Leandro Vissotto drar til det varmere Tyrkia og skal spille for Halkbank Ankara, den landslagsaktuelle liberoen Aleksej Verbov går til Zenit Kazan og den gode midtspilleren Andrej Aschev går til Dynamo Krasnodar.

Når det gjelder den svenske storspilleren Marcus Nilsson, MVP i Champions League denne sesongen, og som Norge får gleden av å møte neste lørdag, flytter han fra Lokomotiv Novosibirsk og litt lenger inn i Sibir til Kuzbass Kemerovo. Der vil han få selskap av blant andre franske Earvin N’Gapeth som kommer fra den italienske klubben Bre Banca Lannutti Cuneo.

Vi kan også nevne at den spanske landslagsoppleggeren Guillermo Hernan som holdt Jonas Kvalen på benken i Indykpol AZS Olsztyn, flytter til Paris Volley. Det er imidlertid lite trolig at Jonas med dette forfremmes i Olsztyn, alt tilsier at han er på vei til en anne klubb i Europa.

Her følger en liten liste over overganger med mer og mindre kjente spillere:
Facundo Conte fra Dynamo Krasnodar til Skra Bełchatów
Bartosz Kurek fra Dynamo Moskva til Lube Banca Macerata
Stephane Antiga fra Delecta Bydgoszcz til Skra Delecta Bydgoszcz
Łukasz Żygadło fra Fakel Novy Urengoy til Zenit Kazan
Jan Stokr fra Itas Diatec Trentino til Dynamo Krasnodar
Yury Bereshko fra Zenit Kazan til Dynamo Krasnodar
Valerio Vermiglio fra Zenit Kazan til Fakel Novy Urengoy
Gavin Schmitt fra Iskra Odintsovo til Arkas Izmir
Tine Urnaut fra Vibo Valentia til Arkas Izmir
Michał Winiarski fra Skra Bełchatów til Fakel Novy Urengoy
Nicolás Uriarte fra Buenos Aires Unidos til Skra Bełchatów
Denis Biryukov fra Lokomotiv Novosibirsk til Dynamo Moskva
Wout Wijsmans fra Bre Banca Lannutti Cuneo til Zirat Bankasi
Nikola Grbic fra Cuneo til Zirat Bankasi

Kommentarer (1)