Publiserte artikler

Siste samling

Halmstad Arena gjøres klar for volleyball. Foto: hyltevolley.se

I dag møtes Norges menn til den siste landslagssamlingen før laget skal spille første runde i kvalifiseringen til neste års VM i Polen. Kvalifiseringsturneringen spilles i Halmstad Arena i Halmstad på Sveriges vestkyst i dagene 24.-26. mai, der Norge i rekkefølge møter Hellas, Sverige og Island. Før turneringen starter vil laget ha hatt fem balløkter og en styrkeøkt i Bergen, før laget flyr til København mandag morgen.

I København skal lage trene til og med onsdag, samt spille to kamper mot Danmark. Den første, som er uoffisiell, allerede mandag kl. 15 i Idrættens Hus i Brøndby, mens tirsdag kl. 19 er det offisiell kamp i Idrætshuset på Østerbro i København. Danmark skal også ut i VM-kvalifisering, de er i en sterk pulje i Estland med Estland, Latvia og Hviterussland, og etter det har de deltakelse i European League, samt EM på hjemmebane, så det venter en sterk motstander på Norge, noe som er nødvendig om Norge skal være optimalt forberedt til å kapre en ledig plass i neste VM-kvalifiseringsrunde. Det norske laget drar fra København til Sverige torsdag.

Spillerne som møtes i Bergen i dag, er de tolv som er tatt ut til VM-kvalifiseringen:
Jon Arnesen, NTNUI Volley
Rune Berg, Randaberg IL
Kristian Mjelde Bjelland, Nyborg VBK
Ask Helland-Hansen, Nyborg VBK
Vetle Hylland, Nyborg VBK
Lars Magnus Kaasa, Førde VBK
Jonas Kvalen, Indykpol AZS Olsztyn (POL)
Mathias Loftesnes, Førde VBK
Kåre Helvik Morken, Nyborg VBK
Ørjan Siljander, Nyborg VBK
Yngve Sundfjord, Nyborg VBK
Lars Fredrik Tvinde, Førde VBK

To av spillerne er landslagsdebutanter, Jon Arnesen og Lars Magnus Kaasa, men ellers er det heller ingen spesielt rutinert tropp, naturlig nok etter som Norge har spilt heller få landskamper de siste årene. Kåre Helvik Morken er den mest landslagsmeritterte, men heller ikke han har flere enn 26 kamper med flagget på brystet. Så Norge må nok sette sin lit til at flere av spillerne har fått internasjonal erfaring gjennom europacup og NCC.

Legg igjen en kommentar