Publiserte artikler

Serieslutt?

De italienske seriemesterne Trentino. Foto: legavolley.it

Vi skulle tro det nærmer seg avslutning i de fleste nasjonale mesterskapene nå. I Portugal trodde man egentlig det var slutt i mennenes serie forrige helg etter at Terje Øvergårds tidligere lag S.L. Benfica vant den avgjørende finalen i best av tre mot S.C. Espinho med 3-2. Espinho protesterte imidlertid på resultatet fordi Benfica avsluttet med feil spiller på serve i 15-13-settet. Dommerne fant ikke ut av dette der og da, men i ettertid fikk Espinho medhold i den innlagte protesten. En ny kamp ble derfor spilt i helgen, og da fikk Benfica hentet sitt fjerde mesterskap gjennom tidene med 3-1 (25-27, 25-19, 25-13, 25-22).

I Russland tok kvinnene til Dynamo sitt tredje mesterskap på rad da Dynamo Moskva i går ble slått 3-0 (25-14, 25-19, 25-21) i Moskva. Dermed hadde Kazan vunnet finalespillet 3-1 i kamper.

Det ble dramatikk også i Trentino da den femte og avgjørende kampen i mennenes sluttspill ble spilt mellom hjemmelaget Itas Diatec Trentino og Copra Elior Piacenza. Etter at de to lagene hadde vunnet to ganger hver på hjemmebane, var det grunnserievinner Trentino som sto med hjemmebanefordel foran 4360 tilskuere i den avgjørende kampen. For å oppveie dette, måtte laget spille uten sin faste opplegger Raphael, etter at han fik brekt langfingeren på høyre hånd i slutten av den fjerde kampen. Et stort ansvar ble derfor lagt på skuldrene til erstatteren Giacomo Sintini. Men dette var tydeligvis ikke større enn at han spilte godt nok til å bli kampens MVP.

Og som seg hør og bør i en slik kamp, ble det hele avgjort først i femte sett etter at de to lagene hadde vunnet annet hvert. Også i det femte vekslet lagene på føringen, før det hele ble avgjort på at Piacenza slo matchballen ut på det tredje angrepsforsøket. Settsifrene ble (25-23, 21-25, 25-22, 19-25, 15-12). Piacenza hadde klart flere ess (17-7) og blokker (17-8), men dette tok Trentino igjen i angrep, og de gjorde også færre feil enn Piacenza. Du kan se skjema fra DataVolley her.

Legg igjen en kommentar