Publiserte artikler

Universiade

For to år siden hadde Norge både innendørslag og sandvolleyballag med i Universiaden i Shenzhen i Kina, og de som var med der fikk en opplevelse de vil huske lenge, både sportslig og kulturelt. Nå får noen av deltakerne mulighet til å sammenligne med det de opplevde da, for Norge skal delta i den kommende Universiaden i Kazan i Russland, og noen av de som er tatt ut nå, deltok også for to år siden. Det gjelder Vilde Solvoll, som skal delta i sandvolleyball, denne gang med Janne Pedersen som makker, og det gjelder volleyballspillerne Anja Borsheim, Hilde Elvebakk, Ingri Malene Ervik Erdal, Elise Sandanger og Ingvild Sørdal. Resten av de uttatte deltakerne, både innendørs, sandvolleyball og dommere, finner du på NVBFs sider, les her. Derimot står det ingen ting om hvem som blir med som trener(e) på det ene laget som skal delta, kvinnelaget.

Norge stiller altså ikke med herrelag denne gangen, naturlig nok etter som laget er opptatt med å kvalifisere seg til VM i 2014. Kampene i Univiersiaden er riktig nok ikke offisielle landskamper, etter som det er begrensinger i hvem som kan delta. For å være med, må utøveren være student eller skoleelev, i tillegg til å være mellom 17 og 27 år. Men det er likevel ingen tvil om at kvaliteten på deltakerne er god, og for Norges vedkommende oppfyller de aller fleste aktuelle spillerne kriteriene. De norske lagene som deltok for to år siden fikk kjørt seg, og lagene som deltok da er mye likt landslagene, og i troppen som deltar nå, finner vi igjen alle i landslagets bruttotropp.

Universiaden skal foregå i dagene 6.-17. juli. Så vidt vi kan utlede av programmet, er Norge havnet i pulje med Canada, som de innleder mot 8. juli, Brasil, som de møter dagen etter, og Algerie, som de avslutter puljespillet med 10. juli. Vi har imidlertid ikke funnet puljeoppsettet, heller ikke for sandvolleyballspillerne, så det er mulig at dette bare er et testoppsett. Hjemmesiden til Universiaden finner du her.

Legg igjen en kommentar