Publiserte artikler

Nye mestere, forts.

Glade tyrkiske mestere. Foto: tvf.org.tr

Vi fortsetter oversikten over nasjonale mestere. I motsetning til i Norge, kåres disse i de aller fleste tilfeller i serien, og da i form av sluttspill.

Spania: Kvinnenes mesterskap har gått til Haro Rioja Voley etter at Nuchar Tramek Murillo er blitt slått 3-1 i kamper. Dette er klubbens første mesterskap.

Slovakia: Den første mesterskapstittelene er det også for mennene til Volley Team UNICEF Bratislava etter at ŠK Chemes Humenné er blitt slått 4-2 i kamper.

Tyrkia: Mennene til Arkas Izmir tok sin tredje tittel med 3-1 i kamper mot Halkbank Ankara.

Tsjekkia: VK Ostravas menn har slått VK Jihostroj Ceské Budejovice 4-2 i kamper og er mestere.

Østerrike: SK Posojilnica Aich/Dob tok sitt første mesterskap i herreklassen etter at de mangeårige mesterne Hypo Tirol Volleyballteam Innsbruck ble slått 4-3 i kamper. Dette etter at Hypo hadde ledet 3-1.

Polen: Det ble spennende og litt uventet seier i kvinnenes mesterskap. Til slutt vant Atom Trefl Sopot med 3-2 i kamper etter at de hadde snudd den avgjørende kampen fra 0-2 til 3-2 (18-25, 20-25, 25-23, 25-17, 15-12) på bortebane hos Tauron MKS Dabrowa Górnicza. Tore Aleksandersen greide for øvrig å sikre sitt nye lag Impel Wroclaw femteplass og dermed europacupspill neste sesong. Og greier vi å tolke Googleoversettelsen fra polsk riktig, skal Aleksandersen trene Impel også neste sesong, les her.

Portugal: Jevnt også i Portugal da mennene til S.L. Benfica slo S.C. Espinho 2-1 i kamper etter 3-2 (25-20, 20-25, 15-25, 25-22, 15-13) i den siste kampen.

USA: I USA er det som kjent universitetsvolleyballen som er det store. I Final Four i NCAA for menn gikk UC Irvine til topps etter å ha slått Brigham Young University 3-0 (25-23, 25-22, 26-24) i finalen. Sluttspillet gikk i Los Angeles.

Tyskland: Berlin Recycling Volleys forsvarte sitt mesterskap i herreklassen da de slo VFB Friedrichshafen 3-1 i kamper i finalen.

Legg igjen en kommentar