Publiserte artikler

CEV tester

Som et resultat av FIVBs Board of Administrations beslutning på møte 5. april om å harmonisere volleyball og sandvolleyball, vil CEV teste to saker i den kommende European League. Den ene testen går ut på å spille settene til 21 poeng som i sandvolleyball (avgjørende sett fortsatt til 15 poeng). Den andre testen går på å redusere antall tekniske time outs til en, og denne tas når et lag når 12 poeng. Ellers vil alt være som før.

Hvordan FIVB ellers vil harmonisere de to ulike idrettene, vet vi ikke. Det blir neppe ved at sandvolleyball spilles med seks på hvert lag på 9×9 m. Kanskje heller ikke ved at det blir to spillere på hvert lag innendørs. Vi får nok bare vente i spenning og se hva de finner på. Det vi vet de forkortede settene vil føre til, er at det blir viktig å få sine beste servere tidlig i rotasjonsordningen. Hos lag som ikke er på de aller høyeste nivåene vil flere av spillerne bare kunne serve en gang pr. sett, og da sier det seg selv at det er viktig å la de beste serve først. Og får du serve bare en gang, er det jo kjedelig om den serven blir en feilserve.

Når det gjelder European League ellers, spilles den denne sesongen med åtte lag i kvinneklassen og tolv i klassen for menn. Lagene blir delt opp i firelagspuljer som samles en gang i hvert land i puljen og der spiller alle mot alle. Fire lag spiller final four. Det er et arrangørland, puljevinnerne og beste toer. De første kampene starter 13. juni, og puljekampene avsluttes 7. juli. Final four for kvinnene spilles 11.-12. juli i Bulgaria, mens Tyrkia arrangerer mennenes 13.-14. juli. Belønningen for de to beste lagene i kvinnenes European League, er deltakelse i neste års FIVB Grand Prix, mens det beste herrelaget får mulighet til å kvalifisere seg til World League i 2014.

Puljene i European League ser slik ut:
Kvinner
Pulje A:
Bulgaria, Romania, Tyria, Ungarn
Pulje B: Belgia, Israel, Serbia, Tyskland
Menn
Pulje A:
Belgia, Danmark, Slovakia, Østerrike
Pulje B: Montenegro, Spania, Tsjekkia, Ungarn
Pulje C: Hviterussland, Israel, Kroatia, Tyrkia

Som en forsmak til EM i Danmark kan det kanskje friste å ta turen til Slagelse for å se danskenes hjemmekamper i pulje A. De spiller sine kamper i Antvorskovhallen 20.-22. juni. Norge vil også være representert der ved dommeren Tim Kaaber.

Legg igjen en kommentar