Publiserte artikler

Flere mestere

De forskjellige sluttspillene begynner å bli ferdigspilt rundt om i Europa, og dermed er nye nasjonale mestere kåret. Her er en liten oversikt:

Sverige: Katrineholm har vært omtrent like suverene i kvinneklassen som Hylte/Halmstad i klassen for menn. Tidligere har de vunnet grunnserien, Ligacupen og Grand Prix, og i helgen vant de den tredje sluttspillfinalen mot Lindesberg, og dermed hele finaleserien 3-0. Les her.

Polen: Kvinnene har ikke spilt ferdig sin serie ennå, men hos mennene har Asseco Resovia Rzeszów vunnet serien for andre år på rad. I et tett sluttspill ble til slutt Zaksa Kędzierzyn-Koźle slått 3-2 i kamper.

Slovenia: ACH Volley Ljubljana (tidligere Bled) har tatt sitt niende mesterskap på rad etter å ha slått Calcit Volleyball 3-1 i kamper. Tapet i den andre finalekampen var forøvrig ACHs første tap i serien på tre år.

Tyrkia: Vakifbank Istanbul har hatt en rekordsesong. De har spilt 47 kamper og vunnet alle, inklusive 3-0-seieren i kamper mot Eczacibasi VitrA Istanbul. I serien på 47 inngår 22 seriekamper, 7 sluttspillkamper, 6 cupkamper og 12 i Champions League, som laget også vant.

Belgia: VDK Gent vant sin første tittel på kvinnesiden.

Sveits: Hos mennene er Lugano blitt mestere etter å ha slått Amriswil 3-1 i kamper i finalen. Hos kvinnene er som ventet Champions League-laget Volero Zürich gått til topps, men Hanne Haugen Aas fikk oppleve å gå til finalen med sitt VC Kanti Schaffhausen.

Romania: Tomis Constanta er blitt mestere for menne for fjerde gang. Hos kvinnene vant Stiinta Bacau.

Legg igjen en kommentar