Publiserte artikler

Juniorranking

Det internasjonale volleyballforbundet har oppdatert rankinglistene for de unge årsklassene, youth og junior. Dette har ikke blitt gjort siden januar i fjor, men FIVB forteller at de nå vil komme oftere, og neste gang etter at flere kontinentale mesterskap avvikles senere i år, f.eks. EM U18 for jenter og U19 for gutter i april. Etter det mesterskapet vil også Norge få godskrevet poeng for deltakelsen i andre kvalifiseringsrunde. Som det er nå, står både guttene og jentene med null poeng og delt sisteplass, etter som Norge ikke har deltatt i disse mesterskapene verken for youth eller junior på noen år.

Det betyr at Norges unge gutter deler 79. plass av i alt 118 land og har falt tilbake fire plasser siden i fjor, mens jentene har gått tilbake tre plasseringer og er på delt 72. plass av i alt 108 land. Kina topper klassen for jenter, Serbia er på topp i gutteklassen. Jentenes fulle ranking finner du her, guttenes her.

Legg igjen en kommentar