Publiserte artikler

Polsk serie

Kamp om å overleve for Jonas Kvalen og Olsztyn

Grunnserien i de øverste polske seriene, PlusLiga hos mennene, ORLEN Liga hos kvinnene, er nå ferdigspilt. Begge ligaene har ti lag med som alle har møtt hverandre to ganger. Det som gjenstår nå, er å kåre de nasjonale mesterne, og det gjøres i sluttspillet. Til sluttspillet går de åtte beste lagene etter grunnserien, og i kvartfinalene møter nr. 1 nr. 8, nr. 2 nr. 7, osv. I både kvartfinalen, semifinalen og finalen spilles det best av fem kamper, så det vil gå en stund før mesterne er funnet, men senest 27. april spilles siste finalekamp.

Den ene av de to norske representantene i den øverste polske serien har mulighet til å komme så langt. Tore Aleksandersen har nemlig sørget for at laget han har overtatt treneransvaret for, Impel Wrocław, kom seg opp på 7. plass i siste serierunde. Dermed unngår de direkte å møte vinnerne av grunnserien, favorittene Bank BPS Muszynianka. Tauron MKS Dąbrowa, som de nå møter i første kamp 16. mars, er en mer overkommelig motstander i kvartfinalene. Før de skal ut i seriesluttspill, skal de polske kvinnelagene i gang med cupspill.

Mennene er ferdig med sin cup, så deres sluttspill starter allerede kommende lørdag. Der får dessverre ikke den norske spilleren i Polen, Jonas Kvalen, delta. Hans lag Indykpol AZS Olsztyn kom nemlig nest sist i grunnserien og må konsentrere seg om å beholde plassen i PlusLiga. Det kan de gjøre ved å slå laget som ble nr. 10, Wkręt-met AZS Częstochowa, i best av fem kamper. Den første kampen spilles i Olsztyn 2. mars.

Legg igjen en kommentar