Publiserte artikler

WL-oppsett klart

Det endelige oppsettet for sommerens World League er nå klart. Som kjent har FIVB dene sesongen endret litt på konseptet. Antall lag er økt fra 16 i 2012 til 18 i år. De 18 lagene er delt opp i tre puljer der de tolv høyest rankete lagene er fordelt i pulje A og B etter serpentinesystemet, og de seks lavest rankete er i pulje C. Alle de ti høyest rankete lagene er med i denne utgaven av World League, dessuten er nr. 14, Iran, og nr. 16, Frankrike, med i henholdsvis pulje B og A.

Iran kvalifiserte seg sammen med Nederland til World League 2013, og etter at FIVB besluttet å utvide antallet, fikk Egypt (ranket som nr. 13) og Japan (nr. 19) de ekstra plassene.
De tre puljene i år ser da slik ut:
Pulje A
Brasil, Polen, USA, Bulgaria, Argentina, Frankrike
Pulje B
Russland, Italia, Cuba, Serbia, Tyskland, Iran
Pulje C
Canada, Sør-Korea, Finland, Nederland, Egypt, Japan

De høyest rankete lagene i hver pulje vil få tre hjemmeoppgjør og to borte. De fem serieomgangene vil bli avviklet over seks helger, fra 31. mai til 14. juli. Sluttspillet spilles dagene 16.-21. juli, også her er antall lag økt fra seks til åtte. De som skal delta er de tre beste lagene i hver av puljene A og B, vinneren av pulje C, samt arrangørlandet. Det siste er ikke fastlagt ennå. Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar