Publiserte artikler

VM-påmelding klar

Fristen for å melde på lag til kvalifiseringen til VM i 2014 gikk ut 30. januar. Det er nå klart at rekordmange land har meldt seg på for å forsøke å kvalifisere seg til enten kvinnenes mesterskap i Italia eller mennenes i Polen. Totalt er det meldt på 295 lag, noe som er en framgang på 81 fra den forrige rekorden før 2010-VM.

Påmeldingen fordeler seg med 154 lag i herreklassen og 141 i kvinneklassen, og antall påmeldte land er 162, mens 119 forsøkte seg før 2010. Et av landene som har bidratt til økningen, er Norge, som har meldt på herrelaget blant de 41 fra Europa som skal forsøke å bli et av de åtte landene som sikrer seg billett til Polen i tillegg til arrangøren. 42 kvinnelag fra Europa er også påmeldt, men dessverre er ikke Norge blant disse. I alt deltar 45 europeiske land med minst ett lag.

Du kan lese informasjon fra FIVB her, fra CEV her. Første del av Europas kvalifisering spilles 23.-26. mai.

Legg igjen en kommentar