Publiserte artikler

Ny FIVB-ranking

Det internasjonale volleyballforbundet har oppdatert rankinglistene for verdens volleyballandslag. Det har ikke foregått noen aktiviteter siden rankingen i august 2012, men FIVB har vedtatt at poeng oppnådd i de poenggivende aktivitene ikke skal reduseres over tid, slik som det har vært gjort tidligere. De mesterskapene som gir poeng er sist avviklete OL, VM, World League, World Cup og kontinetale mesterskap (f.eks. EM) for menn, mens World League byttes med Grand Prix hos kvinnene. Deltakelse i kvalifisering til disse mesterskapene gir også poeng.

Hos mennene viser ikke oppdateringen av listene noen forandring hos de 11 første lagene, og det samme hos de 7 beste hos kvinnene. For Norges del er stillingen uforandret hos kvinnene. Vi ligger på delt 112. og sisteplass med 0 poeng siden vi ikke har deltatt i kvalifiseringen til noen av de siste mesterskapene. I alt er 129 land på listen. Norges menn har rykket opp et hakk. Vi deler nå 104. plassen med 5 poeng oppnådd i kvalifiseringen til VM i 2010. I alt er 141 land på mennenes rankingliste.

Du finner rankinglisten for kvinnene her, mennenes her. Rankinglistene for juniorlagene blir oppdatert når kvalifiseringsturneringene til de kontinentale mesterskapene er spilt ferdig.

Legg igjen en kommentar