Publiserte artikler

NCC-sluttspill

I helgen avgjøres hvem som for tiden har de beste klubblagene i Skandinavia. I morgen starter nemlig sluttspillet i det nordiske klubbmesterskapet NCC, eller NEVZA Club Championship, som er det offisielle navnet, og der NEVZA står for the Northern European Volleyball Zonal Association. Tre norske lag kvalifiserte seg i høst blant de åtte som har gått til sluttspillet, Oslo Volley og Stod Volley i kvinneklassen og Nyborg VBK i klassen for menn. I kvinneklassen er de to siste lagene i sluttspillet Engelholm fra Sverige og Holte fra Danmark. Holte arrangerer sluttspillet for kvinnene og kampoppsettet ser slik ut:
Fredag
Kl. 18:00 Holte-Engelholm
Kl. 20:30 Oslo-Stod
Lørdag
Kl. 15:00 Engelholm-Oslo
Kl. 17:30 Holte-Stod
Søndag
Kl. 14:00 Holte-Oslo
Kl. 16:30 Engelholm-Stod

Det er topplagene i de forskjellige landene som kommer til Holte i morgen. Både Holte og Oslo vant sin cupfinaler i helgen og leder sine respektive serier, i Norge var Stod tapende finalist og følger Oslo hakk i hel på serietabellen. De har også fått god matching i europacupen, senest i går. Og i Sverige er det Engelholm som leder eliteserien, men i den svenske parallellen til cupfinalen, Grand Prix, måtte laget gi tapt for Katrineholm i finalen for knappe tre uker siden. Oslo Volley er regjerende NCC-mestere og knapp favoritt også i år, men i gruppespillet i høst måtte de gi tapt 2-3 for Holte, så det ligger an til et svært jevnt sluttspill. Holtes hjemmeside med kampoppsett og opplysninger om de deltakende lagene finner du her, og det er også mulig kampene blir streamet, link i så fall på samme side.

Hos mennene skal sluttspillet arrangeres av svenske Falkenberg, og i tillegg til hjemmelaget får Nyborg to danske motstandere, fjorårsvinner Marienlyst og Gentofte. Sistnevnte lag ble slått av Nyborg i puljespillet, men de er kommet seg til sluttspillet som beste toer. Et artig innslag i denne forbindelse er at begge de danske lagene har en norsk spiller. Det er Lars Ivar Henriksen fra Valldal hos Marienlyst og Joakim Larsen fra Skjeberg hos Gentofte. Som Nyborg ble også Marienlyst cupmestere sist helg etter at Gentofte var blitt slått ut i semifinalen. I serien ligger også Marienlyst best an foran Gentofte, men på grunn av ujevnt kampantall må de finne seg i å være bak Middelfart på tabellen. I Sverige ligger Falkenberg som nr. 2 i serien bak Hylte/Halmstad, og de måtte også gi tapt for samme lag i finalen i Grand Prix. Nyborg er ute etter revansj for det knepne tapet mot Marienlyst i den avgjørende kampen i fjor, og mange regner med at seieren i år også vil bli gjort opp mellom nettopp disse to. Men alle de fire lagene er sterke, så som hos kvinnene tror vi det blir jevnt og spennende.

Kampprogrammet hos mennene ser slik ut:
Fredag
Kl. 17:00 Nyborg-Marienlyst
Kl. 19:00 Falkenberg-Gentofte
Lørdag
Kl. 15:00 Marienlyst-Falkenberg
Kl. 17:30 Gentofte-Nyborg
Søndag
Kl. 13:00 Marienlyst-Gentofte
Kl. 15:30 Falkenberg-Nyborg

Arrangørens hjemmeside for mesterskapet finner du her. Volleykanalen.se streamer alle kampene, se her.

Legg igjen en kommentar