Publiserte artikler

European League fastlagt

På et møte i Luxembourg i dag ble oppsettet for kommende sommers European League fastlagt. Denne sesongen har antall lag i mennenes klasse økt fra 10 i forrige sesong til 12 i år, mens det er 8 i kvinneklassen mot 12 i fjor. Som kjent får de to beste lagene i kvinneklassen spille Grand Prix neste år, mens det beste laget i klassen for menn, får spille kvalifisering til World League. Fjorårsvinner Nederland kvalifiserte seg til denne sesongens World League, mens Portugal rykket ned og spiller European League i år. Nytt lag ellers er Montenegro. CEVs president Meyer antyder ellers at det vil bli gitt åpning for at flere interesserte land kan delta i European League.

Årets puljer ser slik ut:
Menn
Pulje A:
A: Slovakia, Belgia, Østerrike, Danmark
Pulje B: Spania, Tsjekkia, Montenegro, Ungarn
Pulje C: Tyrkia, Portugal, Israel, Hviterussland

Kvinner
Pulje A:
Tyrkia, Bulgaria, Romania, Ungarn
Pulje B: Tyskland, Serbia, Israel, Belgia

European League vil også denne sesongen bli avviklet med puljespill i stedet for borte-/hjemmekamper. Dette på grunn av den tette kalenderen. De første kampene starter 13. juni, mens sluttspillet for menn går i Bursa i Tyrkia 13.-14. juli, for kvinner i Bulgaria en gang mellom 11.-14. juli, eksakt sted og tid kommer senere. Fire lag i hver klasse går til sluttspillet, som avvikles som final four. Du kan lese mer her.

Kommentarer (2)