Publiserte artikler

To femteplasser

De norske jentene som spilte i Moskva. Foto: CEV

Både jentene og guttene endte til slutt som nr. 5 i sine sekslagspuljer i andre runde i EM i henholdsvis klasse U18 og U19. Dette etter at begge lagene tapte sin siste kamp i turneringen i går. Jentene i Moskva møtte laget som til slutt vant puljen, Italia. Seier var det ikke mange som forventet, og de ble da også nokså stygge tall med 25-15, 25-11, 25-12 til Italia. Norsk toppscorer ble Marita Bjørnøy Dale med 10 poeng.

Guttenes motstander i Jelgava i Latvia var Slovenia, og selv om laget kjempet godt, måtte de til slutt gi tapt 1-3 (14-25, 22-25, 25-22, 21-25) for laget som er ett av de to i puljen som er klare for sluttspillet. Puljevinner ble som ventet Russland. Flest poeng for Norge tok Bjarne Nikolai Huus med 19. Det norske laget sviktet litt angrepsmessig i denne kampen, med en killprosent på 30 mot Slovenias 41. Ellers har det gjennomgående i turneringen virket som om motstanderne har hatt bedre effekt på serve, mens Norge har vært helt på høyde blokkmessig. Dessuten må feilprosenten reduseres om laget skal ta det neste steget.

Lagene som gikk videre fra de forskjellige puljene var Italia, Frankrike, Russland, Slovenia, Polen, Bulgaria, Tyrkia, Østerrike, Belgia og Finland hos guttene, Italia, Russland, Tyskland, Tsjekkia, Polen, Nederland, Slovenia, Romania, Frankrike og Hellas hos jentene. Sverige stilte ikke lag denne gangen, mens Danmark kom sist i sine puljer og de finske jentene ble nr. 3 i sin pulje. Du finner alt om mesterskapet her.

Kommentarer (1)