Publiserte artikler

Norge i tet i Luxembourg

I Novotel Cup i Luxembourg har begge de norske lagene vunnet sine kamper i dag. Kvinnene spilte dagens åpningskamp, der motstanderne var Skottland. Det viste seg snart at skottene hadde lite å stille opp mot det sikre norske spillet, og trener Martin Wathne Frydnes kunne etter hvert bytte inn og bruke alle sine spillere. Settsifrene i 3-kampen ble 25-13, 25-10, 25-22.

Med denne seieren ligger Norge likt med arrangørlandet i toppen av tabellen. Den innbyrdes kampen i morgen kl. 14:00 vil dermed avgjøre hvem som vinner kvinnenes Novotel Cup.

De norske mennene spilte dagens tredje kamp, og her er trener Scott Olsens beskrivelse av kampen:

«I dag spilte Norges herrelandslag sin andre kamp i turneringen Novotel Cup i Luxembourg.

Laget møtte vertene kl 17.30 i det som ble presentert som dagens hovedkamp.

Flere hundre tilskuere møtte opp for å støtte hjemmelaget mot nordmennene, noe som skapte god stemning under kampen.

Nordmennene tok ikke lett på kampen mot Luxembourg, etter å ha sett hva som skjedde med italienske A1 laget Casa Modena i fjorårets Challenge Cup, der luxemburgiske VC Strassen sjokkerte volleyballverdenen og vant både hjemmekampen og det avgjørende «golden set» mot Modena.

Norge måtte kjempe mot motstanderne i dag, som hadde to utenlandske proffer i startoppstillingen. Norge tok det første settet 25-22, for så å tape det andre 22-25. I det tredje vant herrene klart 25-15. I det fjerde viste Luxembourg sterk vilje å ikke ville tape kampen foran så mange tilskuere, blant dem CEV presidenten André Meyer.

Luxembourg ledet helt frem til 24-22 i det fjerde settet, men da kom diagonalen Lars Fredrik Tvinde til posisjon 1 og med god serving og tøft blokk- og angrepsspill fra Norge vant herrene settet 26-24 foran et forbauset hjemmepublikum.

Norge stilte med både Ask Helland-Hansen og Lars Fredrik Tvinde som diagonalspillere, Matias Loftesnes og Ørjan Siljander som kanter, Kåre Morken som opplegger, Yngve Sundfjord som libero og Kristian Bjelland og Rune Berg som midtspillere.

I morgen spiller Norge mot England, som står med ett tap og en seier. Norges menn nå leder turneringen med to seiere og kan vinne cupen med seier mot engelskmennene i morgen kl 12:00.»

Kampene i Luxembourg spilles i den svære hallen, d’Coque, som består av en stor innendørs volleyballbane, en 50m konkurransebasseng, en friidrettsbane og en til treningsbane i underetasjen. Hadde det ikke vært flott om Norge hadde slike anlegg å bruke til idrett!

Legg igjen en kommentar