Publiserte artikler

U18 vant også

Det har tydeligvis begynt å svinge rundt norske landslag. I dag vant jentene født 1996 og senere sin første kamp i andre runde i EM, og selv om vi ikke har vært med så lenge, tviler vi på at et norsk jentelag i denne årsklassen har vunnet en viktig kamp på dette nivået tidligere. Dagens motstandere i Moskva var Estland, og de norske jentene viste også at de er i stand til å beherske nervene ved å vinne tre jevne sett etter å ha tapt det første. Settsifrene ble 20-25, 26-24, 25-23, 26-24.

Norge møter Hviterussland i morgen, et lag som tapte 1-3 for gårsdagens motstandere, Belgia. Med selvtillit fra i dag er det mulighet for en ny seier, mens de to siste lagene, Russland og Italia, nok blir for harde. Toppscorer i kampen i dag ble Rossvolls Sunniva Helland-Hansen med 21 poeng fordelt på 16 angrep og 5 ess. Et artig poeng er at tre søsken Helland-Hansen spiller på tre forskjellige landslag denne helgen. Sunnivas brødre Isak og Ask spiller på henholdsvis U19 og seniorlandslaget. Og om ikke det var nok, har gårsdagens toppscorer Karina Takvam sin bror Andreas med seniormennene.

Ellers har Norge tydeligvis hatt en god servedag med 17 ess mot Estlands 11. Med 5 ess hver toppet Sunniva og Susanne Bech denne statistikken. Flest blokkpoeng hadde Kjersti Norveel. Flest angrepspoeng tok Sunniva med 16, noe hun delte med en estlender.

Et lite referat fra de tre kampene i Moskva finner du her.

Når det gjedlder U19-guttene i Jelgavia i Latvia, ble som ventet oppgaven for vanskelig mot Russland. De første to settene var ren utklassing med 25-12, 25-11, men i det tredje hadde Norge sjansen etter at bl.a. Isak H-H kom inn og bidro med 55% angrepskill og 6 poeng. Norsk toppscorer i kampen ble Kristoffer Østvik med 9 poeng.

Les om dagens kamper i Latvia her. Der fins også link til statistikk. I morgen møter Norge Ukraina. Bak Russland virker gruppen jevn, så det er absolutt mulig for Norge å sikre seg flere skalper.b

Legg igjen en kommentar