Publiserte artikler

Åpnet med seire i Luxembourg

Begge de to seniorlandslagene som spiller i invitasjonsturneringen Novotel Cup i Luxembourg vant sin første kamp. Kvinnene var først i ilden og møtte England. Engelsk volleyball lever på mange måter på ettervirkningene fra sist sommers OL, da britisk volleyball fikk tilført store midler. England gikk da også sterkest ut og hadde Norge i kne ved stillingen 14-6 etter sterk serving. Men de norske spillerne kom seg inn i kampen igjen og nærmet seg sakte, men sikkert. England hadde 23-20 før Norge med god serve og sterk blokk hentet igjen motstanderne og vant settet 26-24.

Etter dette var det Norge som bestemte i kampen, og trener Martin Frydnes kunne etter hvert bruke hele spillerstallen. God blokking og solid angrepsspill, spesielt fra Mari Aase Hole, bidro til at Norge tok også de to neste settene med 25-19, 25-22.

Mennenes motstander var Tsjekkias U23-lag, der de fleste spillerne kommer fra elitelaget Slavia Plzeň . Aldersmessig var laget omtrent som de norske, men fysisk var Norge overlegne. Norge gikk knallhardt ut og feide over tsjekkerne i det første settet. I løpet av én rotasjon hadde Norge vunnet 25-6, og ikke et eneste av Tsjekkias poeng ble vunnet i angrep, blokk eller serve.

Tsjekkia gjorde et par vellykkede bytter til andre sett, samtidig som også trener Scott Olsen gjorde et par endringer og det ubevisst ble litt dårligere konsentrasjon. Det var imidlertid aldri noen fare for å tape sett, selv om Tsjekkia tok 18 og 19 poeng i de to neste settene.

Et skår i gleden i dag var at midtspiller Andreas Takvam var uheldig i en nettduell og tråkket over. Det er vanskelig å si hvor alvorlig det er, men han blir neppe spilleklar til resten av kampene i Luxembourg.

Turneringens hjemmeside med resultater finner du her.z

Legg igjen en kommentar