Publiserte artikler

Trentino og Macerata til coppa Italia finali

I går ble semifinalene i herrenes cup i Italia spilt, og det er Trentino og Macerata som møtes i finalen, så får vi se om Macerata kan stoppe verdens beste klubblag. Spennende og høy stemning blir det nok. I fjor vant Trentino serien, mens Macerata vant sluttspillet

I går ble semifinalene  for herrene spilt i coppa Italia. Den første kampen mellom Trentino og Valentia ble aldri spennende. Det ble 3 – 0  til Trento (18,13,15) Førstesekseren er bunnsolid, men stort sett er det utlendinger i denne sekseren. En midtspiller og libero er italiensk.

Trentino tapte for nettopp Valentia i serieåpningen på hjemmebane, men etter det har de bare seire i den italienske serien. Bulgareren Kaziyski, Tsjekkeren Stokr, ekscubaner Juantorena og opplegger  Raphael fra Brasil er bærebjelkene i laget.

I semifinalen ledet Trentino hele kampen og hadde full kontroll. Det så ikke ut som disse to lagene spilte i samme divisjon i denne kampen. Det var et annet servetrykk og  i angrep var det også nivåforskjell. Kaziyski ble kåret til MVP

I den andre kampen mellom Modena og Macerata ble det mye jevnere. Macerata vant til slutt 3 – 1 (22-25,25-23,25-19,25-19) Til tross for at Zaytsev var dårlig i mottak, så dro de seieren i land. Macerata hadde bra uttelling i angrep. De hadde mange flere blokkpoeng og mer stabil i mottak, til tross for at Zaytsev bare hadde perfekt mottak på 20%. På statistikken ser en at det regnes bare som serveess, hvis ballen går rett i gulvet. Zaytsev hadde mange plinger i løpet av kampen. Macerata har hele tre serbere i førstesekseren. Det er begge midtspillerne og diagonalen. Nettopp Starovic var den store forskjellen på lagene. Han hadde 21 poeng i kampen og ble kåret til MVP.

Mens det i damekampen jeg så 2. Juledag ble brukt to linjedommere,  som faktisk stod på samme side, spilte en semifinalene uten linjedommere! En brukte det nye videodømming systemet. Er et lag uenig med dommeravgjørelsen om ballen var inn eller ut, kan en be om å få sjekket på monitoren om hva som var riktig. I den første semifinalen ble det bare brukt en gang eller to i hele kampen, mens i den andre kampen ble brukt flittig. Tror et lag har to muligheter i hvert sett, og får en bonus gang hvis det viser seg at dommeren hadde gjort feil. Tegnet får å be om videodømming er å vise 5 cm med tommel og pekefinger. Dette blir vel ikke innført i Norge med det første. To kamera til hver linje , i tillegg til et par mann som skal betjene dette.

I går var det 3-4000 på tribunene, regner med det blir flere i dag, var god plass i går. I dag er det finale mellom Trentino og Macerata, som forkamp er det finale i A2 serien, som har sin egen cup. Citta de Castello møter Atrapalda.

Tekst og foto: Frode Andersen

Legg igjen en kommentar