Publiserte artikler

På besøk hos Yamamay Busto

Vi har vært på besøk hos serielederen i den italienske eliteserien for damer. Yamamay Busto hører til utenfor Milano og har vant
forrige sesong den europeiske CEV cupen. Og det var flere i hallen som snakket norsk

La oss begynne med slutten først. Når du skal snakke med kapteinen på laget som leder eliteserien, tenker en nok at her må man briljere enten på italiensk eller engelsk.  Men samtalen gikk på norsk. Kapteinen til Yamamay Busto  Arsizio er fransk og født i Bergen, og heter Christina Bauer. Faren til Christina er Jean-Luc Bauer og spilte på Ulriken for over 20 år siden. Det snakkes enda om faren i volleyballmiljøet i Bergen.

Det blir en rar prat med Christina, for det første skjer det på norsk, med stadige avbrytelser fra fans som vil ha autograf og bilde sammen med henne. Familien var også i hallen, men dessverre ble det ikke noe bildet av far og datter denne gangen.

Christina er 196 cm høy, og trolig den høyeste jenten som er født i Bergen noensinne. Hun er inne i sin tredje sesong i klubben. Forrige sesong vant de serien og europacupen. Vår norske link til eliteserien i Italia, er også den midtspilleren med mest poeng i serien så langt.

Hun er språkmektig den høye franske. Fransk, norsk, italiensk og engelsk. Hun kan sikkert flere også. Virker å være god i alt.

Yamamay Busto vant 3- 2 (16-25, 25-21, 21-25, 25-13, 15-11) over Modena. Motstanderne har flere OL spillere i troppen, Blant annet Christa Harmotto, og den italienske liberoen. I tillegg har de den amerikanske oppleggeren som ble vraket til OL, Alisha Glass. Harmotto var ikke med på denne kampen. Ekscubaneren, Aguero Taismary, var den som ordnet mest poeng for Modena i denne kampen.

På Yamamay Busto, var det tyskeren Kozuch, som var den toneangivende med mest poeng i kampen. Vårt norske alibi hadde 11 poeng. Amerikaneren, Juliann Faucette, ble kåret til MVP i kampen. Det ble en rar kamp, der prestasjonene til begge lag varierte. En satt i grunnen med en tro om at hjemmelaget likevel ville dra seieren i land.

Hjemmelaget hører til i Busto Arsizio, som ligger noen mil fra Milano. Med tog fra Milano tok det 30 minutter. I sentrum av Busto Arsizio prøvde jeg å få tak i en taxi, som kunne kjøre meg til hallen. Det var lettere sagt enn gjort. Etter å ha snakket med de ansatte på et bakeri noen minutter, der de foreslo at jeg skulle gå tilbake til togstasjonen for å finne taxi, spurte de meg hvor jeg skulle. Pala Yamamay sa jeg, og da lyste de opp. En av kundene hadde på seg klubbens skjerf, og tilbød meg å få sitte på med ham. Dette blir en god dag tenkte jeg.

Første møte med italiensk eliteserie ble positivt. Full hall. Topp stemning og i tillegg fikk en fem sett, og i sentrum av alt dette en jente som er født i Bergen.

Tekst og foto: Frode Andersen

Legg igjen en kommentar