Publiserte artikler

Poengtellingtest

Mariusz Wlazły, til høyre, var med på å teste tellesystem. Foto: CEV

Under en veldedighetskamp for UNICEF i Czestochowa i Polen i går, ble en ny tellemåte for å bestemme kamputfallet testet. Tellemåten går ut på at i stedet for å spille kampene best av fem sett til 25 poeng, blir det spilt best av ni sett til 15. Men det blir ikke helt som tie break, for dersom det står 15-15, vinner den siden som først får 16 poeng settet. Testen i går var ikke sanksjonert verken av CEV eller FIVB, men var kommet i stand etter forslag fra det polske volleyballforbundets president Miroslaw Przedpelski. En av fordelene med tellemåten, er mer tid til TV-reklame, anses fra polsk hold.

Kampen i går ble spilt mellom elitelaget PGE Skra Bełchatów og et lag ledet av landslagstrener Andrea Anastasi. Også dette laget, som ble kalt Polens landslag, hadde et stort innslag av Skraspillere. Kampen ble vunnet av Skra med 5-3 (15:10, 15:10, 12:15, 15:12, 11:15, 13:15, 13:15, 10:15). Om testen var vellykket, er ikke godt å si. Publikum syntes visst det ble en litt langdryg affære. Men det var gjerne mange som ikke var typiske volleyballentusiaster til stede. Så får vi se etter hvert om FIVB tenner på ideen om nytt tellesystem. Du kan lese melding fra CEV her.

Legg igjen en kommentar