Publiserte artikler

European Games

EOC – The European Olympic Committee, som er en sammenslutning av de nasjonale olympiske komiteene i Europa, besluttet på generalforsamlingen i Roma i helgen etter en avstemming der 38 land stemte for, 8 stemte mot og 3 avholdt seg, å innføre European Games. European Games vil være en konkurranse med 15 olympiske idretter og to ikke-olympiske. De første European Games vil bli holdt sent på våren eller tidlig på sommeren i 2015. Aserbajdsjans hovedstad Baku var eneste søker til å arrangere, og de ble følgelig valgt som arrangørsted.

Som en av de 15 olympiske idrettene ble volleyball valgt. De andre var badminton, boksing, bordtennis, bueskyting, fekting, håndball, judo, kano, rugby (sjumanns), skyting, taekwondo og triathlon. De to ikke-olympiske er ikke bestemt ennå. Hvilke krav som stilles for å delta i konkurransene er ikke bestemt ennå, i tillegg til mye annet som må fastlegges. Følgelig vet vi ikke om det vil bli noen mulighet for de norske volleyballandslagene til å delta.

Du kan lese mer her, her og her.

Kommentarer (1)