Publiserte artikler

Innfører VM U23

Også FIVBs Sports Events Council har møter i Lausanne denne uken. Så langt har de kommet opp med noen kalenderendringer. Den viktigste er at de har besluttet å innføre et VM for spillere under 23 år. Fra før finnes VM U18 (jenter), U19 (gutter), U20 (jenter) og U21 (gutter). Det nye mesterskapet, som er for både kvinner og menn, innføres for å redusere gapet mellom junior- og seniormesterskap. Hvor mesterskapene skal gå og hvor mange lag som skal delta, bestemmes senere i møtet. Det som er klart er at kvinnenes mesterskap neste år spilles 12.-21. juli, mennenes 2.-11. august.

På møtet ble det ellers bestemt å flytte klubb-VM. Etter å ha blitt avviklet i Doha i Qatar de fire siste gangene, vil det neste år trolig havne i Japan. Og det flyttes dessuten fra oktober til tidlig i mai.

Datoene for mennenes senior-VM i 2014 ble dessuten fastlagt. Det spilles i byene Lodz, Katowice, Krakow og Wroclaw i perioden 3.-21. september. Dato for kvinnenes VM er ennå ikke bestemt, men det vil gå i seks av de sju byene Milano, Verona, Trieste, Modena, Ancona, Roma og Bari.

Du kan lese mer her, der du også vil finne flere aktuelle datoer for FIVBs mesterskap.

Legg igjen en kommentar