Publiserte artikler

Overraskelser i eliteserien

Det ble flere jevne og spennende kamper i helgens eliteserie, og noen med ganske uventet resultat. Både Nyborg og Stod fikk merke at det ikke er lett å omstille seg etter god innsats i europacup, spesielt ikke når de møter sultne og respektløse motstandere. I går var det Nyborg som måtte ta fram sitt ytterste for å hale i land en knepen 3-2-seier mot NTNUI Volley etter å ha blitt utspilt i første sett. I dag var Stod sjanseløse mot BSI og tapte 1-3 i Bergen. Og hadde BSI startet storspillet før de lå under 2-8 i første sett, kunne resultatet fort blitt 3-0. Men 3-1-seieren var klar nok, og kom først og fremst som et resultat av sterk serving, som kombinert med enorm vilje og kapasitet i forsvarsspillet, ga mange ekstrapoeng i overgangsspillet. Så Stods mange utenlandske spillere så etter hvert ganske oppgitte ut.

Førdes menn skulle normalt være favoritter mot årets nykommere i eliteserien, og de burde være advart etter at NTNUI tok poeng fra Nyborg i går. Men trønderne var ikke utslitt etter lørdagens prestasjon og spilte like friskt i dag. Ett sett var alt Førde fikk, og dermed er NTNUI på tabelltoppen, to poeng foran Nyborg og Randaberg. Randaberg hadde forøvrig muligheten til å toppe tabellen i går, men måtte gi fra seg et poeng mot Oslo Volley i en kamp der Sigurd Festøy hadde ni serveess. Hos motstanderne, som stilte med sin nye trener Stig Jørstad for første gang, var ikke Marek Kabicze stort dårligere. Han hamret inn sju ess.

Hos kvinnene leder nå Oslo Volley med samme poengsum som BSI. Oslo slo UiS greit 3-0 i går, men UiS reiste ikke poengløse fra Oslo. I dag ble Koll Volley slått 3-2, noe som ga Koll lagets første poeng. Ellers har NTNUI Volleys kvinner tatt sine første to sett for sesongen. På vestlandsturen ble det ett mot BSI og ett mot Førde. Den siste kampen denne innholdsrike helgen gikk mellom BK Tromsø og Koll. Og her stoppet BKTs lange tapsrekke med seier 3-1. Poengligaen for de forskjellige kampene finner du her. Der vil også oppdaterte tabeller komme etter hvert.

Legg igjen en kommentar