Publiserte artikler

Tungt for Nyborg

Som ventet fikk Nyborg det vanskelig da laget i dag møtte en av de største favorittene til vinne CEVs Challenge Cup, russiske Ural Ufa. I tillegg til at det meste av det russerne foretok seg ved nettet foregikk høyere enn det Nyborgspillerne er vant med fra den norske serien, var heller ikke den største respekten lagt igjen før spillerne gikk på banen.

Nyborg slet derfor lenge tungt med å komme seg inn i kampen. Mottakene satt ikke som de skulle, og blokk og forsvar hang ikke helt med. På grunn av skadeproblemer og hensyn til en vanskelig seriekamp mot Novosibirsk lørdag, ble noen av de russiske storkanonene hvilt. Verken opplegger Falasca, diagonalen Vissotto eller kaptein og midtspiller Kasakov kom på banen. Men laget har bredde nok i stallen til at Nyborg denne gangen ikke greide å snu kampen.

Men laget fikk i perioder likevel vist at det har en del å fare med. Både i andre og tredje sett hang laget lenge med, og når mottakene satt, ble den russiske blokken spilt ut gang på gang. Men de norske spillerne gjorde totalt flere feil, i tillegg til at russerne viste større innsats i forsvarsspillet. De virket også farligere når de reddet opp baller og angrep tilbake.

Så totalt sett en fullt fortjent seier med 25-12, 25-13, 25-17 til russerne. Men med den stigningen i spillet som Nyborg hadde, ligger det an til en trivelig kamp i Haukelandshallen neste tirsdag. Og kanskje får russerne et lite sjokk når de må spille i en hall som er halvparten så høy som den intime hallen dagens kamp ble spilt i, 7 meter mot 14.

Du kan lese mer på Nyborgs hjemmeside her. Ural Ufas hjemmeside finner du her.

I morgen er det Stod som skal forsvare Norges ære i Challenge Cup på kvinnesiden. De er nå på plass i Budapest for å spille sin første kamp mot Vasa Obudas. En usikkerhet for laget er at førsteopplegger Paulina Szpak er innlagt på sykehus i Steinkjer for å ta prøver. Det er derfor ikke sikkert at hun rekker kampen. Les Stods hjemmeside her.

Kommentarer (2)