Publiserte artikler

NCC

Sju norske lag er klare for å delta i NCC – NEVZA Club Championship – som går denne helgen. Hvert land i NEVZA, The Northern European Volleyball Zonal Association, har i utgangspunktet anledning til å stille med fire lag i hver klasse. Men for å få fylt opp firelagspuljene i år, har Danmark fått tillatelse til å delta med fem lag i klassen for menn. Dermed er det klart at tolv lag i klassen for menn og åtte i kvinneklassen skal forsøke å få en av de fire plassene i hver klasse i sluttspillet som går siste helg i januar neste år. Mens både islandske, færøyiske og finske lag har deltatt tidligere år, er det bare med skandinaviske lag denne gangen.

I Norge er det serievinneren, cupvinneren, og de neste lagene i serien som har anledning til å melde seg på i denne turneringen, som gir god internasjonal kamptrening for norske lag. De norske lagene som deltar er de forsvarende vinnerne fra i fjor i kvinneklassen, Oslo Volley, samt Stod Volley og NTNUI. Mennens ære skal forsvares av de fire øverste lagene i fjorårets eliteserie: Nyborg, Førde, Kristiansund og Koll. Ingen av innledningspuljene går i Norge. Lagene er fordelt slik:
Menn
Pulje 1: Linköping (SWE), Førde, Marienlyst (DEN) og Koll i Linköping
Pulje 2: Falkenberg (SWE), Middelfart (DEN), Kristiansund og Spentrup (DEN) i Falkenberg
Pulje 3: Hvidovre (DEN), Nyborg, Gentofte (DEN) og Örkeljunga (SWE) i Hvidovre
Kvinner
Pulje 1: Engelholm (SWE), Stod Volley, Brøndby (DEN), Frederiksberg (DEN) i Engelholm
Pulje 2: Holte (DEN), Oslo Volley, Fortuna Odense (DEN), NTNUI i Holte

I kvinneklassen går de to beste lagene i hver pulje til sluttspillet, i klassen for menn puljevinnerne samt beste toer.

Alle kamptidene finner du her, og løpende oppdatering av resultatene skal komme her. Se også NVBFs artikkel om NCC her.

Legg igjen en kommentar