Publiserte artikler

Nesten for Førde

Før kampen i CEVs Challenge Cup i går, så Førde for seg muligheten til å vinne både kampen og Golden Set mot finske Etta Oulu, og dermed gå videre til andre runde. Dette etter at Førde hadde følt på kroppen i bortekampen at dette var et lag som var mulig å slå. Og Førde startet kampen med sine polske spillere Kubiak og Lubiejewski som henholdsvis opplegger og diagonal, Tvinde og Loftesnes var kanter, Dalen og Kaasa i midten og Buvarp på liberoplass. Laget innledet da også godt og spilte jevnt med sine finske gjester. Lagene byttet på ledelsen, men det var Førde som tok hjem settseieren 25-23. Til andre sett byttet finnene diagonal og satte inn sin 207 cm høye latvier Cielavs. Dette så ut til å fungere godt, samtidig som Førde mistet all struktur i spillet. Finnene tok derfor det andre settet hjem lett med 25-17.

Underveis i kampen gjorde Førde rokeringer. Geir Eithun kom inn på kantplass, Tvinde var innom diagonalplassen, Loftesnes avsluttet som diagonal mens Lubiejewski endte opp som midtspiller. I starten av tredje settet så ikke endringene ut til å gjøre utslag. Finnene ledet hele 19-11. Men da kom Mathias Loftesnes på serve, og med god og variert serving fikk han Etta ut av balanse og Førde helt opp i ryggen. Heller ikke Ettatrenerens noe usportslige opptreden for å skape pause i spillet førte fram, og Førde skaffet seg etter hvert settball. Denne lyktes de dessverre ikke å forvalte, og til slutt greide Etta å ta settet med 29-27.

I det fjerde viste Førde at de var helt på høyde med finnene. Ledelsen vekslet, men til slutt var det Etta som kunne juble både for seier 26-24 og avansement til neste runde i europacupen.

Det som var den store forskjellen på lagene, var at finnene holdt feilene nede på et internasjonalt nivå. Førde vant for eksempel flere angrepspoeng enn finnene, og var på høyde serve- og blokkmessig, men ser vi på at finnene tok 10 poeng mer enn Førde totalt, er det betenkelig at Førde ga Etta 12 poeng mer på feil enn de fikk. Så her har norske lag en jobb å gjøre med å bevisstgjøre det å holde feilprosenten lav.

Flest poeng hos Førde tok Mathias Loftesnes, mens finnenes rutinerte midtspiller Aho tok flest for Etta. Rundt 500 tilskuere, noe som var færre enn ventet, fikk se en underholdende og tidvis god kamp. Innlegg i Firda kan du lese her og her, hos NRK Sogn og Fjordane, som også har videoinnslag, her.

Legg igjen en kommentar