Publiserte artikler

Videre via video?

I morgen spiller Førde avgjørende kamp om å gå videre til andre runde i CEVs Challenge Cup. Bortekampen forrige lørdag endte med tap 0-3, men etter at det europeiske volleyballforbundet endret reglene for noen år siden, spiller ikke resultatet fra den første kampen så stor rolle. For lagene starter på mange måter med blanke ark i morgen, bortsett fra at dersom finske Etta Oulu vinner den ordinære kampen, er de videre. Men vinner Førde, uansett hvor mye, skal det spilles et Golden Set til 15 poeng, og den som vinner dette, er klar for et møte med Stroitel fra den hviterussiske hovedstaden Minsk i neste runde.

For å forbedre muligheten til avansement, har Førde investert i statistikk- og analyseverktøyet DataVideo, et redskap som ble brukt av 22 av de 24 deltakende landene i OL i London, og som også er i bruk ved Toppvolleygymnaset. Dermed kan vi lese i papirutgaven til Firda i dag at Førdetrener Frank Roger Kalstad har brukt mye av de siste nettene til å gjennomgå bortekampen mot Etta Oulu for å finne mottrekk til finnenes spill. Etter som volleyball er et svært taktisk spill, er det viktig å analysere både eget og motstanderens spill for å gjøre Førdespillerne tryggere på handlingene sine. Denne informasjonen har Førdespillerne fått overlevert. Men samtidig har motstanderne mulighet til å gjøre det samme, så dermed spørs det hvem som har dagen og greier å utnytte informasjonen best.

Kalstad mener at muligheten til å vinne er gode, for selv uten topp spill fra Førde i Oulu, hang laget godt med og kunne ha vunnet både andre og tredje sett med færre feil. Egentlig var det bare nytilveksten Marcin Lubiejwski som spilte opp mot sitt beste, så med normal kvalitet på resten av laget og den støtten laget har på hjemmebane i ryggen, skal det være fullt mulig å gå til andre runde, sier Kalstad.

Du kan ellers lese om kampen på Førde hjemmeside her, og NRK Sogn og Fjordane har et oppslag om de ambisiøse amatørene fra Sogn og Fjordane. Du kan lese det her. Hos CEV vil poengstillingen bli oppdatert her, og her på Poengliga kan du se hvordan poengene vinnes.

Legg igjen en kommentar