Publiserte artikler

Etta forberedt på Førde

Som kjent skal Førde forsøke seg i europacup igjen denne sesongen. Forrige gang laget forsøkte seg var for fire år siden da motstanderne MDK Zagreb ble for sterke og slo ut Førde i den første runden. Tilbake på laget som spilte høsten 2008, er så vidt vi vet bare Mathias Loftesnes, så det er ingen tvil om at laget har hatt store utskiftninger siden den gang. Som eneste norske lag må Førde spille 1. runde i Challenge Cup, og motstanderne denne gangen  holder til langt nord i Finland. Etta Oulu ligger i øyeblikket på femteplass i den tolv lags store finske eliteserien etter at seks kamper er spilt.

Og selv om finsk volleyball normalt er sterkere enn den norske, tar Etta Oulu alvorlig på oppgaven før møtet med Førde. De ønsker ikke å bli slått ut i første runde, som de ble i fjor da de møtte et lag fra Hviterussland, så de har innhentet opplysninger både om de nye polske spillerne på laget og Førdes to landslagsspillere, og de vet at Førde har vært på treningsleir i Polen før sesongen. De kjenner også godt til Geir Eithun og har framskaffet video fra en kamp han spilte i den polske eliteserien. Treneren har kontakter i Norge og vil skaffe seg video av Førde.

Førdes bortekamp spilles lørdag 20. oktober, hjemmekampen i Førde går en uke senere. Etta Oulus hjemmeside finner du her, Førdes her.

Kommentarer (1)