Publiserte artikler

Jevne toppoppgjør

Wallace angriper mot Stokr og Birarelli. Foto: FIVB

Begge de to oppgjørene mellom puljefavorittene i mennenes klubb-VM har endt med 3-2 til det ene laget. I går slo PGE Skra Belchatow fra Polen noe uventet Zenit Kazan fra Russland, mye på grunn av stor feilprosent fra russernes side. Med 21-25, 25-23, 17-25, 25-19, 15-10 topper dermed Belchatow puljen ett poeng foran Kazan foran den siste puljekampen i morgen. Belchatow møter da Al-Arabi Doha fra Qatar, mens Kazans motstandere er Zamalek fra Egypt. Egypterne står uten poeng så langt og har ingen muligheter til å nå semifinalen. Araberne er imidlertid bare to poeng bak polakkene og tar seg videre med 3-0 eller 3-1.

Storkampen i pulje A mellom Trentino Diatec Trento fra Italia og Sada Cruzeiro fra Brasil ble enda mer spennende enn den andre. Den brasilianske landslagsspilleren Wallace hos Cruzeiro storspilte og tvang italienerne til å ta fram sitt absolutt beste for å vinne. Settsifrene ble 25-23, 24-26, 26-24, 19-25, 21-19, så Wallaces 32 poeng, inklusive 6 ess, var ikke nok. Begge lagene har dermed gjort unna puljespillet og er klare for semifinale uansett resultatet i den siste kampen mellom Tigres UANL fra Mexico og Al-Rayyan Sport Club fra Qatar. Både Trentino og Cruzeiro endte på 7 poeng, men italienerne går foran på flere vunne kamper.

I kvinneklassen er Sollys Nestle fra Brasil klare for semifinale med to seire så langt. De andre plassene blir ikke fordelt før de siste kampene er spilt.

Semifinalene spilles torsdag, bronsefinale og finale fredag.

Legg igjen en kommentar