Publiserte artikler

Klubb-VM

I morgen starter VM for klubblag i Qatars hovedstad Doha. Mennene starter først, mens kvinnene har sine første kamper søndag. Det deltar åtte lag i klassen for menn, kvinneklassen har seks lag. Lagene er delt i to puljer i hver klasse der lagene møter hverandre. Nr. 1 og 2 i hver pulje spiller semifinaler, mens de andre lagene har spilt ferdig etter puljespillet. Bronsefinalene og finalene spilles fredag 19. oktober.

Trentino Diatec Trento fra Italia har vunnet klassen for menn de tre siste gangene, og er i favorittsjiktet også denne gangen, selv om de kom med på wild card. Europas representant som vinner av Champions League er nemlig Zenit Kazan, som også er ventet å gå minst til semifinale. Et tredje europeisk lag, PGE Skra Belchatow fra Polen, har også fått wild card, men dette laget ser ikke ut til å være like sterkt som i sine beste sesonger.

Av de andre lagene har noen hentet inn interessante forsterkninger, noen mer permanente enn de andre. Sada Cruzeiro fra Brasil vant nylig det sør-amerikanske mesterskapet. Dette laget har fra før landslagsspiller Wallace, og er forsterket med cubanerne Leal og Sanchez. Mest spesielt er de kortvarige overgangene til de to arabiske lagene. Hjemmelaget Al-Rayyan Sport Club har til turneringen hentet de bulgarske brødrene Georgi og Valentin Bratoev, i tillegg til to landslagsmidtspillere, Rodrigao fra Brasil og David Lee fra USA. Og Al-Arabi, også de fra Qatar, har fått oppleggeren Dante Boninfante fra Italia, USAs landslagslibero Richard Lambourne, tyske Christian Pampel og finnen Matti Oivanen. Om disse forsterkningene er nok til å hamle opp med favorittene gjenstår å se.

De to siste lagene, Tigres Leon fra Mexico og Zamalek fra Egypt vil nok ikke nå helt opp i turneringen.

Ellers kan nevnes at laola1.tv vil vise to kamper fra turneringen hver dag. I morgen vises kampene Skra Belchatow-Zamalek kl. 16:00 og Trentino-Al-Rayyan kl. 18:00. De påfølgende dagene vil det bli vist en kamp i klassen for kvinner og en i klassen for menn, mens alle de fire semifinalene, samt bronsefinalene og finalene også vil bli sendt. FIVBs side om turneringen finner du her.

Kommentarer (1)