Publiserte artikler

Seriestart

De aller fleste landene i Europa starter seriesesongen 2012-2013 denne helgen. Det gjelder for eksempel våre naboland Danmark og Sverige, og av de større ligaene kan vi nevne Italia og Polen. Men av de store har Russland allerede startet på grunn av sprengt kalender. Der måtte til og med supercupkampen mellom Kazan og Novosibirsk regnes inn som kamp i eliteserien. Det er seksten lag i mennenes eliteserie i Russland. Disse er delt opp i to grupper, rød og blå. Lagene møter de andre lagene i samme gruppe to ganger, og lagene i motsatt gruppe en gang, til sammen 22 kamper. De to beste i hver gruppe går direkte til kvartfinale i sluttspillet, mens nr. 3-6 spiller åttendedelsfinale. Lagene som ikke spiller kvartfinale spiller om å veholde plassen sammen med to fra nest øverste divisjon. De to utenlandske lagene i serien holdes utenfor dette.

Når to runder er spilt i serien, har flere utlendinger rukket å markere seg. Canadiske Gavin Schmitt ble toppscorer for Iskra Odintsovo, og han var også uheldig å stå på linjen da polske Kurek landet samme sted og trakket over. Marcus Nilsson fra Sverige tok 28 poeng da Novosibirsk slo Belgorod 3-2. Og andre utlendinger har også vist seg fram, som Anderson (USA), Vermiglio (ITA), Esko (FIN) og Andrae (GER), for å nevne noen.

Etter to runder er stillingen slik:
Gruppe Rød
Iskra Odintsovo 5, Fakel Novy Urengoy 4, Dinamo Krasnodar 4, Dinamo Mosca 3, Gubernia Nizhny Novgorod 3, Shakhtar Soligorsk 3, Lokomotiv Kharkhiv 2, Prikam Perm 0
Gruppe Blå
Ural Ufa 5, Zenit Kazan 5, Gazprom Yugra Surgut 4, Kuzbass Kemerovo 3, Lokomotiv Novosibirsk 3, Yaroslavich Yaroslavl 3, Belogorie Belgorod 1, Grozny 0
Vi ser at laget Nyborg skal møte i europacup, Ural Ufa, har gått sterkt ut.

Og når det gjelder Norge, starter kvinnene eliteserie i morgen. Og som hos mennene sist helg, er det lag som sliter med å få sine utlendinger klare. Ikke bare må alle overgangspenger være på konto hos CEV og FIVB, arbeids- og oppholdstillatelse må også være i orden. Les f.eks. her.

Legg igjen en kommentar