Publiserte artikler

Regelendringer?

Fra flere hold kommer det nå rykter om at det under FIVBs kongress i Anaheim er blitt opplyst om at det vil bli endringer i spillereglene i volleyball fra 2013. Ingen ting offisielt er kommet fra FIVB ennå, så inntil videre får vi bare behandle det som det det er, nemlig rykter. Men hvis det er hold i noe av dette, vil den viktigste regelendringen bli at det ikke lenger skal bli tillatt med dobbeltslag på servemottak. Grunnen skal være at det fortsatt ønskes større problemer for servemottakerne, og med fingerslagsmottak er det større sjanse for feilslag. Tanken er at det skal bli flere lange ballvekslinger. Med dette er vi tilbake til endringer som også skjedde rundt 1970. Fram til da ble også fingerslag brukt i servemottak. Etter det ble bare baggerslag brukt, og etter som dobbeltslag heller ikke da var tillatt, fikk vi blant annet moten med lange ermer på draktene for at dommerne ikke skulle dømme på lyd.

For egen del er vi sterkt uenig i å gå tilbake til slike tilstander. Ikke bare fordi dommerne får det mye vanskeligere, men først og fremst fordi volleyball er blitt mye mer spektakulært med de reglene vi har i dag. Det er nok å vise til den russiske supercupen for menn der allerede den første ballen passerte nettet 10 ganger før den ble vunnet. Feltforsvaret har i det hele tatt hatt en enorm utvikling i mennenes volleyball de siste årene, mens det kanskje har stagnert på kvinnesiden der angrepet har blitt mye sterkere.

Vi får se om det kommer noe fra FIVB, i mellomtiden kan en betraktning om saken leses på volleywood.net.

Legg igjen en kommentar