Publiserte artikler

Supercuper i Polen og Russland

Det er tydeligvis tiden for å spille supercup rundt om i Europa. Supercup er altså en offisiell kamp mellom sist sesongs seriemester og cupmester. Denne helgen har det falt avgjørelser i Polen og i Russland. I Polen var det første gang vinneren av supercupen ble kåret, der har mesteren blitt kåret både for kvinnene og for mennene. Begge kampene endte 3-0. Hos kvinnene var cupmester Tauron MKS Dabrowa Górnicza sterkest. De polske mesterne Atom Trefl Sopot ble slått 26-24, 27-25, 25-12.

Også hos mennene tapte de poslke mesterne Asseco Resovia Rzeszow. Deres overmenn var storlaget i Polen gjennom mange år, PGE Skra Belchatow. Seierssifrene ble 25-21, 25-23, 25-19, og det som det ellers ble lagt merke til i kampen, var debuten til Mariusz Wlazly som servemottaker og kantspiller. Han vil gå over fra diagonaloppgaven for å få litt mindre belastning på kroppen. Debuten gikk tydeligvis bra, han ble MVP. Du kan lese her om kampen.

I Russland tok Zenit Kazan sitt tredje trofe på rad etter Champions League og det russiske mesterskapet da de slo Lokomotiv Novosibirsk i supercupen. Men de måtte slite for seieren. Novosibirsk, med svenske Marcus Nilsson som toppscorer, ledet 2-0 i sett før mesterne greide å snu kampen til sin fordel. Settsifrene ble 22-25, 21-25, 25-18, 25-16, 15-10, og dermed hadde Kazan vunnet supercupen for fjerde gang på rad.

I dag spilles ellers mennenes supercup i Italia i Modena. Lagene som møtes er serievinner, og altså italiensk mester, Lube Banca Marche Macerata og cupvinner Itas Diatec Trentino.

Legg igjen en kommentar