Publiserte artikler

Flere utlendinger

Flere av lagene i kvinnenes eliteserie har i en del år har hentet utenlandske spillere som har forsterket spillerstallene. Blant annet har både UiS Volley, Oslo Volley og Stod Volley hatt nytte av et utenlandsk innslag. Hos mennene har ikke denne tendensen vært like sterk, selv om det har vært snakket andre språk enn norsk på treningene både i Randaberg, Oslo og Tromsø. Men denne sesongen ser det ut til at vi kan få en endring i dette ved at minst halvparten av lagene i mennenes eliteserie vil ha utenlandske spillere. Flest spillere med utenlandsk pass vil Oslo Volley og Randaberg ha. Oslo stiller i år med to spillere fra USA, Jon Griffith og Matt Thobe. Dessuten forsterker polske Marek Kabicze laget. Randabergs utlendinger kommer fra Belgia og Frankrike. Mitch van der Bosch spilte for laget for to sesonger siden, nå får han selskap av landsmannen Brent De Bleser. Etter som fransk er ett av språkene i Belgia, og tilveksten Kevin Ces også er fransk, går vi ut fra at treningen nå foregår på fransk i Randaberg.

BK Tromsø har hentet en serber for å forsterke laget. Ivan Ristic viste fram en solid hoppserve da han spilte for Oslo for noen sesonger siden. I Førde er det to polakker som skal hjelpe klubben med å hente nye trofeer. Oppleggeren Blazej Kubiak viste seg som en solid spiller i Vestcup, mens den 207 cm høye diagonalspilleren Marcin Lubiejwski, med spilletid fra PlusLiga, blir et nytt og spennende bekjentskap. Du kan lese mer om sistnevnte og Førde her.

Om alle de utenlandske spillerne blir klare til seriestart er mer usikkert, NVBF sliter med å få godkjenning tidsnok fra CEV.

Legg igjen en kommentar