Publiserte artikler

Ary Graça ny FIVB-president

Ary Graça, FIVBs nye president. Foto: FIVB

Ikke helt uventet ble brasilianske Ary Graça valgt til ny president i det internasjonale volleyballforbundet for den neste fireårsperioden. Valget ble holdt på FIVBs kongress i Anaheim i USA, og i tillegg til Graça var det to kanditater, Doug Beal fra USA og Chris Schacht fra Australia. For første gang i FIVBs historie var det hemmelig avstemming, og med 103 av de 204 avgitte stemmene til Graça i første avstemmingsrunde, ble det ikke nødvendig med en andre runde. Beal fikk 86 stemmer, Schacht 15. Vi regner med at Ary Graça nå må kutte noen av sine andre oppgaver. Han er som kjent president både i Brasils volleyballforbund og Sør-Amerikas volleyballforbund.

Styret og eksekutivkomiteen ble også valgt. Du finner alle navnene her. De valgte lederne for de forskjellige komiteene sto også på valg, og for Norges del blir det interessant å se om det ble gjenvalg på Roald Bahr som leder av den medisinske komiteen. Bahr rapporterte i løpet av kongressen om arbeidet til komiteen, og sa blant annet at volleyball fortsatt er en ren sport. Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar