Publiserte artikler

Ett år til EM i Danmark

I går var det på dagen ett år til vi får oppleve EM i volleyball for menn i vårt naboland Danmark. I den forbindelse har vi mottat et skriv fra arrangørene som vi bringer uten oversettelse, etter som vi regner med at norske forstår dansk.

Den 20. september 2013 er datoen som volleyball Danmark og Europa i øjeblikket arbejder hen mod. Datoen vil med sikkerhed blive en dato, som volleyball Danmark ikke glemmer foreløbig. Her serves den første bold nemlig til EM i volleyball
2013…

EM i volleyball 2013, som Danmark sammen med Polen er værter for, bliver uden sammenligning den største opgave Dansk Volleyball Forbund har stået overfor nogensinde.

Til EM i volleyball skal Danmark blandt andet byde de olympiske mester fra Rusland velkommen, byde mere end 200 journalister velkommen, sikre TV signal til mere end 100 lande, bygge fire ikke volleyball arenaer op til volleyball, blandet
andet Boxen og Parken, tiltrække i tusindvis af udenlandske tilskuere samt ikke mindst at få mange flere danskere til at interessere sig for volleyball og gå ind og se volleyball live, når EM kommer til Odense, Herning, Aarhus og København.

”Selv om et år er lang tid, så er 365 dage alligevel ikke lang tid, hvis alle vores mål og drømme for EM i volleyball 2013 skal blive ført succesfuldt ud i livet. Ved vores netop afviklede U20 EM i Randers, viste vi, at vi teknisk godt kan afvikle kampene på det niveau, som der kræves, hvilket giver en god tryghed. Men skal vores store drøm om at få tusindvis af tilskuere til kampene og få skabt en fantastisk atmosfære i 2013, så kommer det til at kræve hårdt arbejde og nytækning for at involvere såvel danske som udenlandske volleyballfans frem mod EM næste år. Vi arbejder benhårdt for at få danske volleyfans og andre interesserede i at se sport i verdensklasse til at tage i arenaerne og støtte først de danske drenge og senere være med til at hylde de kommende Europamester anno 2013,” siger Mads Bang Aaen, projektchef for EM i volleyball 2013.

EM bliver første event for hele Danmark
EM i volleyball bliver ikke bare kæmpe stort for Dansk Volleyball Forbund, EM bliver nemlig en historisk sportsbegivenhed. Ikke bare i Danmark, men også internationalt. For første gang nogensinde er hele Danmark involveret i at afvikle et internationalt mesterskab, da de indledende puljer i spilles i Herning og Odense, playoff og kvartfinaler spilles i Aarhus og endelig slutter EM festen af med semifinaler og finale i København den 29. september.

”Vi har efterhånden afviklet mange store og flotte internationale sport events i Danmark, blandt andet VM i cykling, U21 EM i fodbold og EM i håndbold. Men aldrig før har vi i Danmark afviklet en international sport event, som strækker
sig over hele landet. Med EM i volleyballs spillesteder i Herning og Aarhus i Jylland, Odense på Fyn og København på Sjælland, kommer EM i volleyball som den første event hele Danmark rundt. Det, at vi kommer hele landet rundt, er vi
rigtig glade for, da vi derfor får mulighed for at komme tæt på flest mulige danskere og dermed give dem muligheden for at se den topvolleyball, som der vil blive spillet til EM,” siger Mads Bang Aaen.

At det er Danmarks nationalstadion Parken, der danner rammerne om semifinaler og finalen ved EM i volleyball 2013 er noget, som giver genlyd ude i den internationale volleyverden.

”Det at vi skal spille EM finalen på Danmarks nationalstadion, Parken, er noget som det Europæiske Volleyball Forbund især ser frem til. Da vi havde inspektion i foråret med det Europæiske Forbund, gik det i den grad op for dem, at den drøm
vi har om at gøre EM finalen 2013 til en historisk event, kan blive en historisk mulighed for det Europæiske Volleyball Forbund til at få løftet EM i volleyball op på et endnu høre niveau både eventmæssigt, men også mediemæssigt,” siger Mads
Bang Aaen.

Køb billet til Danmarks kampe
I anledning af at der er ét år til EM begynder, har vi åbnet for billetsalget til Danmarks kampe i Arena Fyn. Køb din billet her.

Med venlig hilsen
EM Teamet

Du kan lese mer om mesterskapet her.

Legg igjen en kommentar