Publiserte artikler

Nye EM-lag

I helgen ble tolv nye lag klare til neste års EM, seks kvinnelag og seks herrelag, etter at andre runde i kvalifiseringen ble ferdigspilt. Dermed gjenstår bare tre ledige plasser i hver klasse. Disse blir funnet i mai neste år når toerne i de seks kvalifiseringspuljene som ble avviklet i helgen møtes to og to for et endelig oppgjør.

Neste års EM-sluttspill skal interessant nok for oss norske arrangeres i Danmark og Polen for menn, med finalene i Idrætsparken i København 29. september, og danskene har også tre av innledningspuljene. Puljene trekkes ved en tilstelning i Idrætsparken 15. oktober, og da blir det klart hvor de forskjellige lagene havner. Det ligger an til at hjemmelaget spiller sin innledningspulje i Odense. Danskenes hjemmeside til mesterskapet finner du her. Kvinnenes sluttspill er delt mellom Tyskland og Sveits.

De tolv lagene som ble klare denne helgen ved å vinne hver sin kvalifiseringspulje, er følgende:
Menn
Hviterussland, Nederland, Tsjekkia, Finland, Tyskland og Frankrike
Kvinner
Spania, Nederland, Aserbajdsjan, Kroatia, Belgia og Bulgaria
Fra før er følgende lag klare:
Menn
Danmark og Polen som arrangørland, dessuten Serbia, Italia, Russland, Slovakia og Bulgaria på grunnlag av resultatene i EM 2011
Kvinner
Tyskland og Sveits som arrangører, samt Serbia, Tyrkia, Italia, Polen og Russland fra forrige EM.

De seks toerne fra kvalifiseringen er satt opp slik i oppgjørene i mai neste år:
Menn: Kroatia mot Slovenia; Hellas mot Belgia; Tyrkia mot. Latvia
Women: Ukraina mot Frankrike; Romania mot Tsjekkia; Hviterussland mot Slovakia

Vi ser da at Sveriges menn og kvinnelagene til Sverige, Danmark og Finland ikke kom seg videre fra puljespillet. Det finske laget til Tore Aleksandersen gjorde det best med en tredjeplass, de andre lagene kom sist i sine puljer. Du finner alle resultater og tabeller her.

Legg igjen en kommentar