Publiserte artikler

Dag 1 i Polen

Stodtrener Darek Marszalek

Stods trener Dariusz Marszalek har sendt oss dette referatet etter Stods første kamp under treningsoppholdet i Polen:

«Onsdag reiste Stod Volley til Polen for å delta i Fakro-turnering, samt trene og spille flere kontrollkamper. I turneringen møter Stod-laget tøft motstand og vil spille mot flere profflagg fra polske Plusliga, samt tyske KSC Berlin og hvitrussiske Mozyr. Stod Volley blir i Polen i 2 uker og etter turneringen fortsetter forberedelser til sesong i Kielnarowa Sports Center, der også herrelaget – BK Tromsø kommer i neste uke for trene, matche og se toppvolleyball i en profflagsturnering i Rzeszow, der polske herremestere Asseco Resovia Rzeszow arrangerer «Jan Strzelczyk Memorial»  med tyrkiske Fenerbahce Istanbul, tyske Generali Haching og World Club Championships 2011 v-ce mester Jastrzebski Wegiel.

I går har spilt Stod Volley sin første kamp i Polen. Etter bare en trening med flere nye spillere på laget, også kubanske Yudit Pumeriega de Leon som tilsluttet seg troppenonsdag spilte Stod-jentene kontrollkamp mot AZS Bialystok, et sterkt profflag fra  polsk Plusliga. Stod Volley har spilt uten sin faste libero, Eline Bye ankommer Polen på fredag, så det var et kombinert Stod-lag hvor canadiske kantspiller – Teagan Hunter ble lagets libero. I lange perioder spilte Stod Volley godt volleyball og frem til 20 poeng i hver sett ble det jevnt kamp mellom de to lag. Men, som ikke er en overraskelse bedre samspilte polske høye jenter tok de siste ballene og vant settene. Uansett et sørgelig tap, man kan bli fornøyd med spill og forvente at i de neste dagene blir Stod-laget enda sterkere og vil matche godt mot veltrente utlendinger. Neste kamp i dag mot Team Malopolska kl.1900 i Bobowa NB. Stod-laget forlatter Nowy Sacz og de neste 4 dager blir i Gorlice/Bobowa, der Fakro-turnering spilles.

AZS Bialystok (POL) – Stod Volley (NOR) 3-0 (25-20. 25-18. 25-21)
NB.
Ekstra sett 25-15, der albanske Arjola Prenga spilte libero og Monika Szulc på diagonalen, samt alle spillere har fått mye spillestid.»

Polsk referat fra treningskampen kan du lese her.

Trønder-Avisa har ellers en reportasje der Hanne Haugen Aas blir intervjuet i forbindelse med at hun har deltatt på Stods treninger i Norge. Hun mener Stod får et sterkt lag kommende sesong. Reportasjen finner du her. For egen del kan vi tilføye at det ser ut til at Stod får en utfordring når det gjelder å velge hvilke fire utlendinger det blir som skal oppfylle utenlandskvoten i de norske kampene.

Legg igjen en kommentar