Publiserte artikler

Europaranking

Det europeiske volleyballforbundet, CEV, har satt opp en rankingliste for de europeiske landslagene. Rankingen er på mange måter lik FIVBs internasjonale, men i motsetning til FIVB, teller begge de to siste EM og VM med, i tillegg til OL. Som hos FIVB, reduseres poengene etter hvert som tiden går fra mesterskapene.

Hos mennene er det jevnt i toppen. Polen med 255 poeng har bare ett mer enn Russland og tre mer enn Bulgaria. Hos kvinnene leder Italia med 248, ett mer enn Tyrkia, mens Tyskland på tredje har 237.

For de norske lagene må vi lenger ned på listen, men vi er med, etter som mennene deltok både i kvalifiseringen til EM 2009 og kvalifiseringen til VM 2010, mens kvinnene forsøkte seg på EM i 2009. Med det ligger de norske mennene som nr. 39 av de 47 lagene som står oppført med poeng. Norge har 21 poeng. De norske kvinnene har 18 poeng og er med det nr. 42 av 46. Du finner mennenes rankingliste her, kvinnenes her.

Legg igjen en kommentar